avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare hidrofor la reteaua de alimentara cu apa rece ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare hidrofor la reteaua de alimentara cu apa rece a blocului

Buna ziua,

Blocul despre care discutam, este alimentat cu apa prin intermediul unui grup de pompare aflat in proprietatea comuna a locatarilor.
Unul din locatarii situati la parter, doreste sa monteze in balcon un hidrofor, pe care sa il racordeze la reteaua de alimentare cu apa a blocului.
Motivul pentru care sustine ca a luat aceasta decizie este acela ca nu doreste sa plateasca cota care revine dansului, din factura de curent electric a partilor comune.
In calitate de Administrator, sunt interesat daca exista un cadru legal care sa permita o astfel de bransare.
Luand exemplul acestui locatar, ne putem gandi ca fiecare dintre proprietarii care detin un spatiu de locuit in acest imobil, poate lua decizia de a monta un hidrofor, lucru care pare cel putin ingrijorator.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Toate cele bune!
Ultima modificare: Duminică, 1 Ianuarie 2017
Marf, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marf , utilizator 09:43, 4 Ianuarie 2017
Sunt 2 aspecte distincte obligatia achitarii cotelor comune de intretinere si interesul proprietarilor de a instala in proprietate diferite aparate
Chiar daca locatarul intelege sa isi instaleze in proprietate hidrofor,dorinta acestuia nu constituie temei legal pentru a fi exonerat de la plata parti comune ,respectiv cota care revine dansului, din factura de curent electric a partilor comune.
Cotele comune sunt obligatoriu de achitat,inclusiv in cazul in care proprietarul in discutie nu ar locui in imobil
Ultima modificare: Duminică, 1 Ianuarie 2017
ynocentta, utilizator
Intr-adevar contributia la cotele de cheltuieli comune ale asociatiei este un aspect care nu se negociaza. Din momentul in care devii proprietar, trebuie sa-ti achiti aceste obligatii de plata.
Cel de-al doilea aspect si anume, instalarea hidroforului si conectarea lui la reteaua de apa a blocului este cel care ne da batai de cap.
Acest aparat genereaza un anumit nivel de zgomot, care deranjeaza restul locatarilor aflati in imediata vecinatate. Apoi centralele termice de apartament vad forta de suctiune a hidroforului ca pe un consumator si declanseaza.
In situatia in care proprietarul isi monteaza hidroforul de capul lui, racordat la reteaua blocului, exista legislatie care sa-i permita sau sa-l impiedice sa faca acest lucru?
As dori sa lamuresc situatia cu proprietarul inainte ca acesta sa monteze hidroforul si sa evit neplacerile. Desigur daca se va ajunge pana la punerea in functiune si cauzarea problemelor explicate mai sus, ne vom adresa instantei.
Am convingerea ca pana si proprietarul in cauza, va avea motive de nemultumire, pentru ca o data instalat aparatul, nu va mai dori sa plateasca partea care revine dansului din factura de electricitate a partilor comune, iar pentru aceasta chestiune avem legislatie.

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2017
Marf, utilizator
Ca sa faca aceasta lucrare trebuie sa intervina pe teava comuna si ii trebuie acceptul conducerii asociatiei.

Nu-i dati acest accept si el nu va putea face lucrarea.
Daca forteaza lucrurile si isi monteaza totusi obiectul, atunci puteti sa-l chemati in instanta pentru vandalizarea proprietatii comune.
Nu sunt sigur, dar acest topic parca s-a mai discutat pe forumul nostru.

Ce trebuie sa stiti:
Furnizorul dvs. de apa -canal trebuie sa asigure presiunea necesara pana la ultimul apartament situat la cea mai inalta cota - fara a complica proprietarii sa unmble cu improvizatii de genul celor aratate de dvs.
Din cate mi-aduc aminte, din celalalt topic, mi s-a raspuns ca reteaua de apa din localitatea dvs. nu are presiunea necesara, astfel incat s-a ajuns la solutia actuala - ridicarea presiunii cu un grup de pompare propriu.
Pai in acest caz, grupul de pompare trebuie sa fie in proprietatea furnizorului sau in cel mai rau caz, pretul apei potabile sa fie mai mic cu cheltuiala energiei electrice consumata de grupul de pompare - mie asa mi se pare normal!
In aceasta situatie, o sa aveti si apa cu presiune si nici proprietarii de la etajele inferioare nu au sa mai improvizeze hidrofoare prin balcoane. De altfel acestor proprietari nici nu le trebuie asemenea instalatii deoarece, banuiesc ca presiunea apei, la ei este buna.
Proprietarul despre care vorbiti, poate sa puna si el un motor si o pompa asa de "mobila" pentru ca el nu o sa porneasca agregatu' niciodata.
Oricum, daca in AG s-a hotarat sa luati o anumita masura, aceasta trebuie respectata de catre toti proprietarii.
Insa eu as insista sa discutati cu furnizorul sa-si faca treaba cum trebuie si la pretul corect. Nu are conditii, sa lase pe altcineva .
Mai banuiesc ca aceasta situatie este temporara!
Succes!
@ Elga50

Sunt de acord cu argumentatia dumneavoastra. Si eu cred ca singura solutie, in situatia in care dansul va face trece de la vorbe la fapte fara aprobarea conducerii asociatiei, este aceea de a actiona in judecata.
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2017
Marf, utilizator

Alte discuții în legătură

Complex rezidențial cu probleme la canalizare. are administrația obligația de a anunța locatarii de sistarea apei reci? florrinn florrinn Buna ziua Locuiesc intr-un complex unde sunt tot felul de probleme de canalizare, se opreste apa foarte des, banuiesc ca in regim de urgenta fiind pompe ... (vezi toată discuția)
Pompe de presiune preluate de asociatie catalincf catalincf -bloc nou cu apa contorizata individual si contract individual. -apa nu ajunge cu presiune la etaj 5/5. Dezvoltatorul ha hotarat sa puna pompe de presiune ... (vezi toată discuția)
Care este presiunea minima a apei pe care furnizorul trebuie ... w_v_w_v w_v_w_v Care este presiunea minima a apei pe care furnizorul trebuie sa o livreze la consumator? Unde este previzat legal o valoare anume care sa oblige furnizorul. (vezi toată discuția)