-bloc nou cu apa contorizata individual si contract individual.
-apa nu ajunge cu presiune la etaj 5/5. Dezvoltatorul ha hotarat sa puna pompe de presiune conectate la curentul de pe casa scari.
Din cate stiu eu apa nu e bun comun si nici pompele. Eu de la etaj 1 nu am probleme cu presiunea, nu beneficiez de pe urma pompelor si plata curentului pentru presiunea celor de la 5 imi provoaca prejudiciu mai ales iarna cand pompele merg nonstop din cauza centralelor. Adica daca ApaNova nu face nimic si autoritatile care trebuie sa supravegheze ca apanova sa furnizeze apa, nu fac nimic, raman cei naivi sa plateasca degeaba, prin consum de curent ilegal, consumul altora care culmea au contor individual.
Asociatia prin majoritatea proprietarilor a hotarat sa ia pompele si sa puna toti locatarii la plata revizii/curent/reparatii cu toate ca cei de la etaje inferioare nu sunt obligati sa plateasca consumul celor de la etaj 5.Pentru ca nu e in atributia asociatiei sa furnizeze curent la pompe si sa furnizeze presiune si debit la apa si mai ales sa puna la plata pe toti locatarii avand curentul conectat la casa scarii deci la comun.
Cine nu e de acord cu asemenea aberatie poate sa dea in judecata asociatia?
Dacă apa nu ajunge la et. V s-ar putea fi și o lucrare prost facută .
In cartea tehnică de la constructor trebuie să aveți și proiectul instalațiilor din bloc vedeți dacă s-a respectat dimensiunile tevilor din proiect .
Apa ce trece de contorul de branșament este un bun comun și se repartizează după repartitoarele din ap. fie paușal .Acele pompe sunt ale asociației iar curentul consumat de pompe se imparte conform părții indivize din asociație nicidecum in felul cum suntem amplasați .
Problema o rezolvati cu furnizorul de apa.
Atat dvs. care locuiti la etajul 1-3 si cei de la etajele 4-5 ati incheiat contracte individuale cu acest furnizor care, prin contract se obliga sa va furnizeze apa. Cum? - este treaba lui.
Nu vreau sa dezvolt ideea, ci sa va sfatuesc sa mergeti la furnizor si daca nu are presiune in zona respectiva sa-si monteze hidrofoare, nu ceea ce a improvizat dezvoltatorul - care, vorba lui @BEN46, ar fi trebui sa se asigure ca la etajul 5 ajunge apa cu presiune corespunzatoare.
Succes!
ideea este ca furnizorul apanova nu vrea sa auda de probleme cu presiunea pentru ca implica investitii din banii apanova. pana la furnizor trebuie sa treaca pe la adm publica responsabila cu monitorizarea furnizorilor, anpc, procese. Asa ca cei de la 5 prefera sa plateasca tot blocul pt presiunea lor, ca e mai simplu si vine iarna iar fara presiune nu porneste centrala.
intrebarea mea este daca pot sa dau in judecata asociatia pt ca apa nu face parte din cota indiviza, la fel ca si gazul si curentul. Plus ca asociatia nu are contract cu apa nova ca in blocurile vechi. Deci , legal, unde intru eu sau altii sau asociatia in ecuatia presiunii celor de la 5 ca sa platim curent la pompe la comun?