avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Activitate 2cool4u

Activitate 2cool4u

Buna ziua

Am si eu o problema (ca tot romanul) in legatura cu legea armelor. Mi-am cumparat legal in Iunie 2004 un pistol cu aer comprimat. Prin noua lege a armelor care a intrat in vigoare in martie 2005 (daca nu ma insel) acest pistol trebuia declarat la politie pentru obtinerea unui certificat de detinator. Dupa cum mi-au spus ei (politistii) am avut la dispozitie 2 ani pentru asta adica pana in martie 2007. Eu nu am declarat pistolul pentru ca nu am stiut de legea aceasta (care este o imbecilitate dupa parerea mea - declari o arma considerata neletala prin respectiva lege - bine ca nu trebuie sa declaram si cutitele din bucatarie).
Acum ei mi l-au confiscat si imi zic ca imi fac si dosar penal dar se rezolva problema (adica o sa fiu in regula dupa ...). Mi s-a spus ca nu mai pot primi inapoi pistolul nici daca imi fac actele necesare pentru detinerea pistolului cu aer comprimat. Un avocat prieten de familie (de drept comercial) mi-a spus ca ar fi cazul sa-mi iau un avocat (de drept penal). Acum intrebarea mea (pt ca nu am vorbit personal cu avocatul prieten de familie) este: se poate face ceva pentru a-mi lua inapoi pistolul? In legatura cu cazierul penal cu care m-am pricopsit o sa fie ceva probleme? Care ar fi cea mai buna directie pe care pot merge?
Rog pe cei in masura sa ma ajute sa imi scrie cateva randuri. Multumesc anticipat.