Am si eu o problema (ca tot romanul) in legatura cu legea armelor. Mi-am cumparat legal in Iunie 2004 un pistol cu aer comprimat. Prin noua lege a armelor care a intrat in vigoare in martie 2005 (daca nu ma insel) acest pistol trebuia declarat la politie pentru obtinerea unui certificat de detinator. Dupa cum mi-au spus ei (politistii) am avut la dispozitie 2 ani pentru asta adica pana in martie 2007. Eu nu am declarat pistolul pentru ca nu am stiut de legea aceasta (care este o imbecilitate dupa parerea mea - declari o arma considerata neletala prin respectiva lege - bine ca nu trebuie sa declaram si cutitele din bucatarie).
Acum ei mi l-au confiscat si imi zic ca imi fac si dosar penal dar se rezolva problema (adica o sa fiu in regula dupa ...). Mi s-a spus ca nu mai pot primi inapoi pistolul nici daca imi fac actele necesare pentru detinerea pistolului cu aer comprimat. Un avocat prieten de familie (de drept comercial) mi-a spus ca ar fi cazul sa-mi iau un avocat (de drept penal). Acum intrebarea mea (pt ca nu am vorbit personal cu avocatul prieten de familie) este: se poate face ceva pentru a-mi lua inapoi pistolul? In legatura cu cazierul penal cu care m-am pricopsit o sa fie ceva probleme? Care ar fi cea mai buna directie pe care pot merge?
Rog pe cei in masura sa ma ajute sa imi scrie cateva randuri. Multumesc anticipat.
In Romania, functioneaza doua principii pe care trebuie sa le tineti minte de acum incolo:
1.Necunoasterea legii nu inseamna si nerespectarea ei.
2.Legea se aplica nu se discuta.
Deci, sunteti in culpa . Trebuie sa va angajati un avocat care sa va consulte dosarul si sa va construiasca apararea pe ce gaseste acolo.