avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Arme neletale fara acte de provenienta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Arme neletale fara acte de provenienta

Buna ziua

Am 2 situatii

1) Un pistol cu aer comprimat achizitionat in anul 2000 de la un magazin din Romania. S-a achizitionat cu buletinul din magazin. Ulterior s-a schimbat legislatia si aceste arme trebuiau declarate. Acest lucru nu a fost facut si mai mult nici nu mai exista documentele de provenienta. Cum se poate re-introduce in circuitul legal? Declarat

2) Un pistol cu gaz achizitionat din Bulgaria din magazin insa ne-declarat la vama si ne-inregistrat in Romania. Cum se poate re-introduce in circuitul legal? Declarat

Practic eu le cunosc provenienta insa nu am acte sa dovedeasca acest lucru.
Mai mult eu intentionez sa le achizitionez evident deoarece au un pret mai mic insa as dori sa le declar la politie
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
ariaint, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valentines , utilizator 12:09, 6 Mai 2011
Cred ca veti gasi si singur raspunsurile daca veti citi Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, cu modificarile si completarile ulterioare . In functie de ceea ce veti afla , veti sti cum sa procedati mai departe pentru a intra in legalitate.
va multumesc pentru informatii. desi am citit legea pentru cele 2 cazuri tot nu stiu unde sa le incadrez. sunt arme neletale supuse notificarii care nu au actele de provenienta
Deci tu ai o problema grava sfatu meu e sa nu te mai duci la politie cu arma ai cati va face dosar penal,si de ce
1 a trecut foarte mult timp de cand legea sa schimbat tu trebuia so declari cu mult timp in urma.
2 actele de provenienta nu le mai ai si nu poti dovedi ca arma ai achizitionato legal.
Dar sincer sa fiu nici no mai poti tine ca tu nu o ai legal,parere mea este sa o sfarami bine cu ciocanu si so ingropi pe camp,dupa care te duci la politie zici ca vrei sa ti ei o arma iti da tot ceti trebuie si faci demersurile legal.
In cazul in care tu vrei sa-ti ei mai multe arme cu aer comprimat CO2 iti rebuie aviz de colectionar deoarece lege da voie de o singura arma in cazul autoaparari.
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2011
Valentines, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Port arma neletala doberv doberv daca x cumpara de la magazin un pistol cu bile de cauciuc,pistol care se vinde ca si arma neletala mai are nevoie de vreo autorizatie sau permis de port arma? (vezi toată discuția)
Transport/detinere arme airsoft aer comprimat (co2) Towelie Towelie Buna ziua, Doresc sa procur o arma de airsoft pe baza de aer comprimat (CO2), cal 6mm BB. Avand in vedere ca legea este destul de neclara in privinta ... (vezi toată discuția)
Arme cu aer comprimat onedin2009 onedin2009 Posed o arma cu aer comprimat (4,5mm), asigurata, pentru a nu putea fi folosita, dar asta are mai putina importanta si doresc sa intreb, daca mai pot obtine ... (vezi toată discuția)