Certificatul de nastere banuiesc va trebui tradus legalizat din uk? Sau va trebui inscriu nou nascutul si la registrul civil din romania?
Cererea tip de unde o pot descarca electronic?
Nu stiu cum sa interpretez mai bine "a locui" , eu am resedinta si jobul in romania, faptul ca stau momentan mai mult in strainatate este din cauza unor probleme de sanatate pe care din pacate nu le pot trata in Romania, dar vin des si acolo as considera ca locuiesc, nefiind rezidenta in strainatate.
Ce acte am nevoie pt a depune solicitarea de indemnizatie?
Va multumesc pentru raspuns dar chiar am nevoie de aceasta completare, eu am doar cetatenie romana si lucrez si platesc taxe substantiale doar in romania!
Copilul meu va avea cetatenie romana!
Ar fi nedrept ca dupa atatia ani de munca in romania, unica tara in care lucrez si platesc taxe pana in prezent, sa nu beneficiez de indemnizatie crestere copil!
Sa inteleg ca eu chiar daca lucrez si platesc taxe in romania nu doar in ultimii 2 ani, ci in ultimii 13 ani fara intrerupere, incepand din 2006 pfa activitati liberale, momentan locuind in strainatate dar continuand sa lucrez in romania, venind in romania in vizite cand este necesar, nu am dreptul la indemnizatie crestere copil?
Am si eu o intrebare, daca in prezent locuiesc in strainatate si nu voi naste nici locui cu copilul in Romania in cei 2 ani dupa nastere, am dreptul la indemnizatie crestere copil daca am lucrat si platit taxe in Romania din 2010 pana in prezent si voi plati in continuare, inclusiv pe toata perioada indemnizatiei de crestere copil? Copilul se va naste in iunie 2017, eu nu lucrez in strainatate iar singurele surse de venit sunt cele din proiectele din romania, lucrand la distanta?