avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am si eu o intrebare, daca in prezent locuiesc in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am si eu o intrebare, daca in prezent locuiesc in strainatate si nu voi naste nici locui cu copilul in Romania in cei 2 ani dupa nastere, am dreptul la indemnizatie crestere copil daca am lucrat si platit taxe in Romania din 2010 pana in prezent si voi pl

Am si eu o intrebare, daca in prezent locuiesc in strainatate si nu voi naste nici locui cu copilul in Romania in cei 2 ani dupa nastere, am dreptul la indemnizatie crestere copil daca am lucrat si platit taxe in Romania din 2010 pana in prezent si voi plati in continuare, inclusiv pe toata perioada indemnizatiei de crestere copil? Copilul se va naste in iunie 2017, eu nu lucrez in strainatate iar singurele surse de venit sunt cele din proiectele din romania, lucrand la distanta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:52, 9 Septembrie 2019

In situatia in care respectati Legea nr. 66/2016 , care prevede:
Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară
Nu veti putea beneficia de indemnizatia pentru CCC , intrucat nu veti indeplini conditiile mentionate la art.12 din OUG 111/2010.

art.12 din OUG 111/2010
12 (1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;
c) locuieşte în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.
......
Sa inteleg ca eu chiar daca lucrez si platesc taxe in romania nu doar in ultimii 2 ani, ci in ultimii 13 ani fara intrerupere, incepand din 2006 pfa activitati liberale, momentan locuind in strainatate dar continuand sa lucrez in romania, venind in romania in vizite cand este necesar, nu am dreptul la indemnizatie crestere copil?
Va multumesc pentru raspuns dar chiar am nevoie de aceasta completare, eu am doar cetatenie romana si lucrez si platesc taxe substantiale doar in romania!
Copilul meu va avea cetatenie romana!
Ar fi nedrept ca dupa atatia ani de munca in romania, unica tara in care lucrez si platesc taxe pana in prezent, sa nu beneficiez de indemnizatie crestere copil!
Multumesc de raspuns, m as bucura sa fie asa, indeplinesc deplin aceste conditii.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului simona_deiac simona_deiac Buna ,am si eu o intrebare si totodata o nelamurire, trebuie sa nasc peste o luna,momentan sunt la sotul meu in Germania si o sa nasc aici,am muncit in ultimii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc pentru o persoana de cetatenie chineza suciugeorgeta suciugeorgeta O salariata de cetatenie chineza a unei firme a carui patron este tot chinez care a nascut acum 4 luni avea dreptul la CCC ??.....mentionez ca are mai mult de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil care este nascut in strainatate ana9333 ana9333 Buna ziua, Am si eu o intrebare.As dorii sa nasc in strainatate si as dori sa stiu daca as putea beneficia de indemnizatie de crestere copil in Romania ... (vezi toată discuția)