avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie CCC pentru o persoana de cetatenie chineza
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie CCC pentru o persoana de cetatenie chineza

O salariata de cetatenie chineza a unei firme a carui patron este tot chinez care a nascut acum 4 luni avea dreptul la CCC ??.....mentionez ca are mai mult de 12 luni lucrate.....mai pot face ceva acum sa depun acte si ce trebuie depus???
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:56, 21 Mai 2013
OUG nr.111/2010, art.12 :
(1)Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;

b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;


c) locuieşte în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.

Prin urmare, poate beneficia de indemnizatia pentru CCC daca indeplineste conditiile prevazute de lege, si anume:
art.2 din OUG nr.111/2010:
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:

a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară;

b) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară.
.....
si daca deja au trecur vreo 4 luni de la nastere mai pot face ceva?
Poate benficia de indemnizatie pentru CCC de la data depunerii actelor la Primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lndemnizatie pentru cresterea copilului Nicu23 Nicu23 Buna ziua As dori sa aflu daca este posibil ca prietena mea, fiind cetatean strain(ucraina) sa primeasca indemnizatia de crestere a copilului...e insarcinata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Marcela ionut Marcela ionut Care ar fi data reintoarcerii la munca, copilul implinind 2 ani pe 9 oct 2018 ,excluzand stimulentul de insertie, multumesc (vezi toată discuția)
Preluarea de catre tata al celui de al doilea concediu de ingrijire copil sandruelena sandruelena Am avut un concediu de ingrijire copil in perioada 2013-2015.Apoi am intreat direct in al doilea concediu de ingrijire din 2015 pana in prezent.As vrea sa ... (vezi toată discuția)