avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de crestere a copilului

Buna ,am si eu o intrebare si totodata o nelamurire, trebuie sa nasc peste o luna,momentan sunt la sotul meu in Germania si o sa nasc aici,am muncit in ultimii 5 ani in Romania si normal am dreptul la aceasta indemnizatie,intrebarea mea este :copilului meu o sa i se faca certificatul de nastere aici,este suficient daca il traduc si-l legalizez pt dosarul de indemnizatie sau mai trebuie ceva special si o alta intrebare ar fi daca trebuie sa merg personal sa depun actele. Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:08, 2 Mai 2013
OUG nr.111/2010:
Art 2
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară;
b) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară.
....

Art. 12
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;
c) locuieşte în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.

..

Acestea sunt conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de indemnizatia aferenta CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc pentru o persoana de cetatenie chineza suciugeorgeta suciugeorgeta O salariata de cetatenie chineza a unei firme a carui patron este tot chinez care a nascut acum 4 luni avea dreptul la CCC ??.....mentionez ca are mai mult de ... (vezi toată discuția)
Rugaminte - concediu pentru ingrijire copil lucian1973 lucian1973 Ma adresez dvs, cu rugamintea de a-mi raspunde la urmatoarea intrebare: Ce conditii trebuie sa indeplineasa o viitoare mamica pentru a putea beneficia de ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie pentru cresterea copilului Nicu23 Nicu23 Buna ziua As dori sa aflu daca este posibil ca prietena mea, fiind cetatean strain(ucraina) sa primeasca indemnizatia de crestere a copilului...e insarcinata ... (vezi toată discuția)