avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate Oliviu22

Activitate Oliviu22

Răspuns la discuția Instiintare preaviz
Va multumesc pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Instiintare preaviz
Avand in vedere ca ei mi-au desfacut contractul dupa perioada de preaviz, dar eu nu m-am prezentat la munca in aceasta perioada, deoarce nu am stiut, le pot cere salariu pe perioada respectiva? Am inteles ca in caz de absentare nemotivata se face o comisie disciplinara si daca s-ar fi facut asa ceva in cazul meu, nu ar fi fost obligati sa ma notifice?
Pe decizia de incetare a CIM scrie ca s-a facut conform art 81.
Multumesc pentru raspunsul anterior!
Dupa ce m-am intors inainte de termenul dorit de angajator dintr-o delegatie in afara tarii, acesta "m-a rugat" sa demisionez. Am acceptat sa demisionez cu acordul partilor, incepand cu data de 1.11.2016, dupa cum mi s-a dictat chiar de catre angajator.
Pe 29.11.2016 am trimis un mail cerand decizia de incetare a contractului de munca si o copie dupa actul aditional din delegatie (angajatorul nu dadea niciodata copie pe loc). Am primit prin posta actele respective in data de 5.12.2016, cand am vazut ca pe notificarea de demisie scrie ca mi se respinge demisia cu acordul partilor si ca va trebui sa intru in preaviz.
Mi s-a desfacut contractul cu data de 29.11.2016, eu nefiind instiintat ca am intrat in preaviz. Daca m-ar fi anuntat as fi putut lua inca o luna salariu sau in caz ca as fi dorit sa ma angajez in alt loc, mi-ar fi creat probleme.
Intrebarea mea este daca am o baza legala pentru a face o sesizare la ITM?