avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Activitate alina2017

Activitate alina2017

Buna ziua,
Locuiesc la tara unde am o casa construita pe un teren in panta.Vecinii din partea de sus,latura sudica a casei mele au demolat de curand o casa veche si foarte repee au ridicat o noua cladire mult mai intinsa ca suprafata si mult mai inalta (de cel putin doua ori-aproximativ 7 m fata de cladirea veche.Intre casa mea si a vecinilor punctul cel mai apropiat fiind o distanta de 3,5 m incat mi-au umbrit curtea si o parte din casa,pe partea inspre ei avand geamuri cu vedere spre sud..Au respectat distanta legala de la gard pana la casa lor de 70 cm.Au un acoperis in 2 ape de 3 m,fundatia casei lor a ajuns pana la 1/2 din inaltimea gardului dintre noi terenul fiind in panta si pe directia N-S si E-V.Ei si-au amplasat casa asa incat sa fie insorita si curtea si casa iar mie mi-a umbrit casa si curtea.In plus pe latura vestica a casei lor au geamuri la vedere spre gradina mea(ei neavand teren in sptele casei lor)la 1m distanta de gard.Am intrebat la primarie si mi s-a spus ca au respectat planul de urbanism care permite construirea de cladiri P+2 nivele,fara a se tine seama de distanta dintre case si gradul de umbrire a vecinului.