avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Regim inaltime cladiri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Regim inaltime cladiri

Buna ziua,
Locuiesc la tara unde am o casa construita pe un teren in panta.Vecinii din partea de sus,latura sudica a casei mele au demolat de curand o casa veche si foarte repee au ridicat o noua cladire mult mai intinsa ca suprafata si mult mai inalta (de cel putin doua ori-aproximativ 7 m fata de cladirea veche.Intre casa mea si a vecinilor punctul cel mai apropiat fiind o distanta de 3,5 m incat mi-au umbrit curtea si o parte din casa,pe partea inspre ei avand geamuri cu vedere spre sud..Au respectat distanta legala de la gard pana la casa lor de 70 cm.Au un acoperis in 2 ape de 3 m,fundatia casei lor a ajuns pana la 1/2 din inaltimea gardului dintre noi terenul fiind in panta si pe directia N-S si E-V.Ei si-au amplasat casa asa incat sa fie insorita si curtea si casa iar mie mi-a umbrit casa si curtea.In plus pe latura vestica a casei lor au geamuri la vedere spre gradina mea(ei neavand teren in sptele casei lor)la 1m distanta de gard.Am intrebat la primarie si mi s-a spus ca au respectat planul de urbanism care permite construirea de cladiri P+2 nivele,fara a se tine seama de distanta dintre case si gradul de umbrire a vecinului.

Alte discuții în legătură

Distanta dintre terenuri pentru edificatie fratargujiu fratargujiu Salut tuturor. As vrea sa Va intreb care este distanta care trebuie sa fie pastrata dintre doua terenuri avand un proiect (in gand nu AC) de a construi o ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre constructii uXenavY uXenavY Buna ziua!Va rog sa ma ajutati intr-o problema care ma depaseste si ma streseaza la maxim.Pe scurt ,acum cativa ani am cumparat o casa si jumatate din terenul ... (vezi toată discuția)
Sistare lucrari de constructii ALRR ALRR BUNA ZIUA! AM CUMPARAT UN TEREN DE 402 MP PE CARE AM OBTINUT AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE CONFORM LEGISLATIEI IN VIGOARE. IN PARTEA DE NORD A TERENULUI MEU ESTE ... (vezi toată discuția)