avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SISTARE LUCRARI DE CONSTRUCTII
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SISTARE LUCRARI DE CONSTRUCTII

BUNA ZIUA! AM CUMPARAT UN TEREN DE 402 MP PE CARE AM OBTINUT AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE CONFORM LEGISLATIEI IN VIGOARE. IN PARTEA DE NORD A TERENULUI MEU ESTE O CONSTRUCTIE CU 3 GEAMURI CARE DESCHIDERE,SI ESTE SITUATA LA CCA.70 CM.FATA DE LIMITA DE PROPRIETATE A MEA. CONSTRUCTIA MEA URMEAZA SA SE RIDICE LA 2,7M FATA DE LIMITA DE PROPRIETATE CU GEAMURI LA BAIE MATE.PROPRIETARA CONSTRUCTIEI VECINE NU ARE ACTELE IN REGULA,DAR CU TOATE ACESTEA EA IMI FACE RECLAMATII PESTE TOT SA-MI SISTEZE LUCRARILE DE CONSTRUCTIE.DIRECTIA DE SANATATE VOR SA-MI ANULEZE AVIZUL LOR PANA LA EFECTUAREA UNUI STUDIU DE INSORIRE -UMBRIRE.INTREBARILE MELE SUNT URMATOARELE? IN URMA ANALIZEI DIRECTIEI SANATATE POATE PRIMARIA SA-MI SISTEZE ACEASTA LUCRARE? STUDIU DE INSORIRE-UMBRIRE CINE ESTE OBLIGAT SA IL FACA?ORDINUL MINISTRULUI(LEGEA 503) REFERITOR LA STUDIU DE INSORIRE -UMBRIRE ESTE MAI SUS DECAT LEGEA (ART.612 COD CIVIL).CE MASURI SI CE TREBUIE SA FAC? VA MULTUMESC ! DACA SE POATE UN RASPUNS CIT MAI URGENT!
Cel mai recent răspuns: ALRR , utilizator 12:19, 13 Iunie 2011
Da, primaria va poate sista lucrarile!
Daca Directia de Sanatate va obliga sa faceti un studiu de insorire acesta va fi suportat(financiar) de dv.
In general, trebuia sa pastrati intre imobilul dv si cel vecin o distanta cel putin egala cu inaltimea constructiei dv . Mai ales ca imobilul vecin se afla la nord, adica in umbra constructiei pe care o veti edifica.
Atentie, cunosc situatii in care prin instanta invocand legea 503, a fost sistata constructia, si a fost obligat proprietarul sa schimbe autorizatia pentru alt amplasament!:((
atunci toate blocurile care au distanta de 2-3 metri intre ele cum de au fost construite?dar vecina mea ca nu are distanta legala ci are 70 cm. cu geamuri si eu voi constri la 2.7 m?cine e vinovat?Mai ales ca ea nu are dosar cu amplasament ,schita cadastrala,iar casa e total diferita de proiectul initial.Cum trebuie sa procedez in aceasta situatie? multumesc!
Daca imobilul ei difera de autorizatia de constructie, reclamati acest lucru, in scris, la Inspectoratul Teritorial in Constructii. Inspectoratul va dispune un control la fata locului, care se poate finaliza cu o amenda consistenta
Poate ca in acest fel, cu argumentul ca nici vecina nu este in regula cu actele casei, o mai "imblanziti", si se potoleste cu reclamatiile!
multumesc! chiar asa voi proceda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare bloc fara autorizatie de constructie Andreas111 Andreas111 Buna seara, Va supun atentiei problema mea. Locuiesc intr-un cartier rezidential nou, iar, de vreo 6 luni, in laterul blocului meu, la mica distanta in ... (vezi toată discuția)
Construrire magazie+biro - acordul vecinului arecibo38 arecibo38 Vreau sa imi construiesc o magazie si un birou in spatele casei ( gradina) si se pare ca este cerut acordul vecinilor. Unul dintre vecini nu vrea sa dea ... (vezi toată discuția)
Constructie bloc intre 2 case IuliaBM IuliaBM Buna ziua, Unul dintre vecinii mei doreste sa construiasca 2 blocuri, cu toate geamurile spre casa, curtea si gradina mea. Niciunul dintre vecini nu este ... (vezi toată discuția)