In conformitate cu prevederile codului civil:
Secţiunea II
Despre distanţa şi lucrările intermediare cerute pentru oarecare construcţii
ART. 610
Cel ce face un puţ sau o privată lângă un zid comun sau nu;
cel ce vrea să clădească un cămin sau o vatră, o fierărie, un cuptor sau o sobă, să-i alăture un ocol de vite, sau cel ce vrea să puie lângă zid un magazin*) de sare, sau grămezi de materii corozive;
e îndatorat să lase depărtarea prescrisă de regulamente**) şi obiceiuri particulare asupra unor asemenea obiecte, sau să facă lucrările prescrise de aceleaşi legi şi regulamente**) spre a nu aduce vătămare vecinului.
------------
*) Depozit.
**) Dispoziţii normative speciale.
Secţiunea III
Despre vederea în proprietatea vecinului
ART. 611
Unul din vecini nu poate face, fără consimţământul celuilalt, nici într-un chip, fereastră sau deschidere într-un zid comun.
ART. 612
Nimeni nu poate avea vedere sau ferestre spre vedere, nici balcoane sau alte asemenea asupra proprietăţii îngrădite sau neîngrădite a vecinului său, de nu va fi o distanţă de 19 decimetri între zidul pe care se deschid aceste vederi şi proprietatea vecină.
ART. 613
Nimeni nu poate avea vederi pieziş pe proprietatea vecinului de nu va fi o distanţă de şase decimetri.
ART. 614
Distanţa de care este vorba în cele două articole precedente se socoteşte de la faţa zidului, pe care s-a deschis vederea, şi, de vor fi balcoane sau alte asemenea, de la linia lor cea dinafară, până la linia de despărţire a celor două proprietăţi.
Secţiunea IV
Despre picătura streşinilor
ART. 615
Tot proprietarul este dator a-şi face streaşina casei sale astfel încât apele din ploi să se scurgă pe terenul său, sau pe uliţe, iar nu pe locul vecinului său.
Din cate inteleg eu ai un teren cu lungimea de 13 si latimea de 25.
Daca e asa nu exista nici un fel de probleme privind distantele dintre constructii deoarece deschiderea este suficient de mare pentru a fi respectate toate distantele prevazute in legislatia civila si in normele de constructii.
In schimb daca latimea este de 13 m situatia se schimba radical deaoarece pe langa distantele date de servituti, (cele prevazute de codul civil), va trebui sa ai si o cale de acces necesara pentru interventia in caz de dezastre. Atunci, din punctul meu de vedere ai fi la limita cu toate distantele dar, indeobste, aceste reglementari sunt specifice de la o autoritate publica la alta (primarie).