avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate AndreiSlab

Activitate AndreiSlab

Bună ziua,

Am deschis de curând o firmă cu profil gen Afterschool şi sunt în curs de strângere de acte necesare pentru a funcţiona în legalitate. Am deja locul ales, un apartament la etajul 2, pregătit şi gata de lucrat în el.
Problema mea este că nu o să pot lua autorizaţia de la DSP din cauza faptului că este la etaj.

Întrebare: pentru codul meu CAEN 8560 (Activitati de servicii suport pentru invatamant), este obligatorie autorizaţia de la DSP?

Mulţumesc anticipat.
Buna ziua,

Am observat de curand faptul ca noul Guvern doreste, sau, din cate citesc pe unele site-uri de stiri, deja a eliminat impozitul pentru locuintele sub 100.000€. ([ link extern ] )

Intrebarile mele sunt:
1. Logica imi dicteaza ca pretul locuintelor va scadea cu valoarea veche(1%/2% + 4000/6000 lei). Asa este? Sau dezvoltatorii pot sa pastreze pretul cat vor fara a schimba ceva?
2. Daca am semnat un precontract si am platit un avans pentru un apartament ce urmeaza sa fie terminat dupa 1 martie pentru o suma mai mica decat 100.000€, se mai ia in calcul aceasta eliminare de impozit astfel incat din pretul apartamentului sa fie scos acest impozit?

Multumesc