avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Eliminare Impozit Locuinte
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Eliminare Impozit Locuinte

Buna ziua,

Am observat de curand faptul ca noul Guvern doreste, sau, din cate citesc pe unele site-uri de stiri, deja a eliminat impozitul pentru locuintele sub 100.000€. ([ link extern ] )

Intrebarile mele sunt:
1. Logica imi dicteaza ca pretul locuintelor va scadea cu valoarea veche(1%/2% + 4000/6000 lei). Asa este? Sau dezvoltatorii pot sa pastreze pretul cat vor fara a schimba ceva?
2. Daca am semnat un precontract si am platit un avans pentru un apartament ce urmeaza sa fie terminat dupa 1 martie pentru o suma mai mica decat 100.000€, se mai ia in calcul aceasta eliminare de impozit astfel incat din pretul apartamentului sa fie scos acest impozit?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: seldom , utilizator 14:13, 8 Ianuarie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Impozitul pe tranzactie, nu are nicio legatura cu pretul imobilului. Impozitul e platit de vanzator in afara de pretul imobilului, nu e cuprin in pret.
Daca am fi avut un pret cu tva si a scazut tva-ul, pretul per total e mai mic. La fel ar fi fost daca pretul ar fi cuprins acest impozit, insa nu il cuprinde.
Pe viitor, vanzatorul,poate fixa un pret mai mic sau poate lua in calcul o scadere de pret, dat fiind ca nu va mai plati impozit.
In cazul dvs nici vb de scadere cat aveti deja semnat un antecontract.

Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2017
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salut,

1. Pretul nu va scadea - acesta e stabilit de Vanzator

2. Impozitul pe tranzactiei de Vanzare - cumparare este platit la data prefectarii contractului de Vanzare - Cumparare. Deci daca veti cumpara imobilului dupa 1 februarie 2017, trebuie sa va incadrati in aceasta scutire de impozit.

Insa VANZATORUL este cel care datoreaza impozitul pe tranzactie - dvs ca si cumparator nu aveti impozit pe tranzactie - deci nu vad nici un impact asupra dvs

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliminare tva locuinte Mariastoicea Mariastoicea Buna ziua. Pe data de 10.02.2017 am semnat un precontract pt achizitionarea unui apartament nou si am achitat un avans, urmand ca in aprilie sa semnam ... (vezi toată discuția)
Tva la cumparare apartament nou ciprianr ciprianr Buna ziua Anul trecut, mai exact in octombrie 2007, am semnat o promisiune de vanzare-cumparare pentru un apartament intr-un complex rezidential nou. ... (vezi toată discuția)
Tva 5% pentru locuinte noi ktulu ktulu Buna ziua, Am facut anul trecut un antecontract pentru achizitionarea unui apartament nou. In antecontract este specificat pretul final in lei cu tot cu tva ... (vezi toată discuția)