avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Activitate stevenson

Activitate stevenson

Răspuns la discuția Fuziunea societatilor comerciale
Dle. CVM , astazi tocmai am depus la ONRC Hotararea AGA si odata cu ea si proiectul de fuziune . Judecatorul delegat a hotarat ca nu mai este nevoie de viza lichidatorului . Va multumesc pentru raspuns .
Răspuns la discuția Fuziunea societatilor comerciale
Nu s-au facut repartizari de activ . De asemenea toate creantele si datoriile societatii se vor transfera prin fuziune catre societatea absorbanta . Nu mai ramane nimic de lichidat . De fapt nu s-a facut nici o lichidare . Doar a fost numit lichidatorul iar acesta refuza sa puna viza pe proiectul de fuziune . Cred ca din cauza ca in acest fel nu mai incaseaza nici un onorariu ...
Societatea (srl) a fost dizolvata si a fost numit un lichidator de catre instanta . Ulterior , s-a intocmit un proiect de fuziune (conf.art.238 alin.(4) din legea 31 / 1990) si a fost aprobat de adunarile generale ale societatilor , atat cea absobanta - societate nou infiintata , cat si cea absorbita - societatea dizolvata si aflata in lichidare . Toate documentele au fost citite de reprezentatii camerei de comert si sunt in regula , mai fiind necesara doar viza lichidatorului . Lichidatorul refuza sa puna viza pe acest proiect , din motive doar de el stiute . De fapt , a invocat doua motive : -Societatea este in lichidare si nu poate fuziona cu o alta, ceea ce este fals dupa cum spun si cei de la camera de comert ; -Daca societatile fuzioneaza nu mai este nevoie de viza lui , desi cei de la camera de comert solicita aceasta viza . Ce este de facut ? Este un abuz ? Cum se poate depasi acest impas ?