avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate KARRINA

Activitate KARRINA

Răspuns la discuția COTITATEA DISPONIBILA
FIICA TREBUIE SA ACHITE FRATELUI SUMA DE 16000 EURO REPREZENTIND COTITATEA DISPONIBILA. AVIND IN VEDERE SITUATIA FINANCIARA A FAMILEI FIICEI ( EA-CASNICA , COPIL MINOR IN INTRETINERE , DOAR VENITURI DIN SALARIUL SOTULUI ), EXISTA VREO POSIBILITATE CA ACEASTA SUMA SA FIE PLATITA IN MAI MULTE TRANSE(RATE ), SAU FIICA VA FI NEVOITA SA VINDA CASA CARE A FOST OBIECTUL SUCCESIUNII PENTRU A ACHITA ACEASTA SUMA ?
MENTIONEZ CA FIICA NU DETINE SI ALTE PROPRIETATI IMOBILIARE
Răspuns la discuția COTITATEA DISPONIBILA
nu trebuie luate in seama cind se aplica algoritmul de calcul si urmatoarele 2 aspecte :
-fiica detine deja 3/16 cote mostenite in urma decesului tatalui
- prin incheierea tranzactiei financiare in urma careia fiul a vindut mamei cele 3/16 cote mostenite dupa tata , de ce i se acorda cota de rezerva succesorala din nou si pentru cotele deja vindute mamei ?
Răspuns la discuția COTITATEA DISPONIBILA
de ce nu se impart cei 65000 euro in 3 cote ,una la fiu si doua la fiica , iar imprumutul ( care este dovedit )sa diminueze suma cuvenita fiului ?
Răspuns la discuția COTITATEA DISPONIBILA
dar casa nu se vinde, iar daca asa se face impartirea fiica mai ramine cu 2/3? dupa un calcul simplu eu nu vad
Parintii mei ( mama si tata) au avut o casa si doi copii ( fiu si fiica).
In urma decesului tatalui, cotele mostenitorilor au fost: 10/16-mama, 3/16- fiul si 3/16 fiica.
Mama a incheiat o tranzactie financiara cu fiul ei prin care cumpara cele 3/16 cote ale fiului.Precizez faptul ca banii cu care mama a cumparat cotele fiului erau imprumutati de la fiica ( 12.056 euro ).
Ulterior acestei tranzactii, mama a facut un contract de donatie cu sarcini cu pastrarea uzufructului viager(pentru 13/16 cote din casa) fiicei sale.
Dupa decesul mamei , fiul revendica in instanta cota de 1/3 rezerva suuccesorala dupa mama.Expertul a stabilit valoarea casei la suma de 65.000 euro.
Va rugam sa ne explicati cum se calculeaza cotitatea disponibila ( adica suma cuvenita fiului ca rezerva succesorala ) pornind de la activul brut si tinind cont de faptul ca fiica a imprumutat mamei suma de 12.056 euro.