buna ziua,
va rog sa ma indrumati ce tip de spor as putea solicita angajatorului (personal contractual din administratia publica centrala de specialitate) sa fie adaugat la salariul de baza in cazul unei activitati de birou pentru urmatoarele aspecte:
1. activitate desfaurata la demisol (lumina naturala redusa - geamurile fiind considerabil mai mici, se foloseste in permanenta lumina artificala)
2. la intrare in imobil, in zona de hol se gaseste o gura de canalizare - amplasarea este deja in interiorul imobilului, nu in spatiul comun (gura de canalizare acoperita artizanal cu o bucata de polistiren - vara mirosuri de nedescris)
3. intr-una dintre incaperi este mucegai in permanenta indiferent de solutiile folosite).
va multumesc.
buna ziua, anul trecut trebuia sa merg impreuna cu sotia mea intr-o excursie contractata printr-un operator turistic. inainte de plecare cu 3-4 zile am facut o asigurare de calatorie, cu optiunea storno. in seara dinaintea plecarii am alunecat si mi-am rupt 3 coaste, asa ca am mers la spitalul de urgenta unde dupa consultatii de specialitate mi-au pus diagnosticul. astfel, plecarea in excursie a fost imposibila atat pentru mine, cat si pentru sotia mea, avand nvoie permanenta de ajutorul ei.
contractand asiguratorul mi s-a spus ca nu pot recura contravaloarea excursiei deoarece nu am incheiat politia in aceasi zi cu rezervarea excursie (fiind o diferenta de 2 luni), si nici n-am facut-o macar cu 31 zile inainte de a pleca in excursie (am facut-o cu 3- zile inainte).
studiind conditiile de asigurare, eu considr ca este interpretabil reulamentul lor "Protecţia prin asigurare începe odată cu încheierea contractului de asigurare şi se sfârşeşte odată cu începerea călătoriei. Încheierea asigurării şi plata primei pentru pachetele de asigurări cu protecţia stornării pentru anularea călătoriei trebuie să se efectueze în ziua rezervării călătoriei. În cazul în care încheierea asigurării se face mai târziu, vor fi asigurate numai acele evenimente care au loc începând cu a 10-a zi după încheierea asigurării (excepţii: accident, deces, eveniment elementar). Dacă încheierea asigurării are loc într-un interval de timp mai scurt de 31 zile înaintea călătoriei, protecţia de anulare a călătoriei va fi
acordată numai dacă încheierea asigurării şi rezervarea călătoriei se vor face concomitent."
textul trimis de ei - conditiile generale de asigurare, spun clar ca "În cazul în care încheierea asigurării se face mai târziu, vor fi asigurate numai acele evenimente care au loc începând cu a 10-a zi după încheierea asigurării (excepţii: accident, deces, eveniment elementar). " - ruperea coastelor fiind catalogt drept accident, deci nu se incadreaza la minimum 10 zile.
avand in vedere cel relatate mai sus, va rog sa-mi oferiti un sfat juridic.
va multumesc in avans,