avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare storno
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare storno

buna ziua, anul trecut trebuia sa merg impreuna cu sotia mea intr-o excursie contractata printr-un operator turistic. inainte de plecare cu 3-4 zile am facut o asigurare de calatorie, cu optiunea storno. in seara dinaintea plecarii am alunecat si mi-am rupt 3 coaste, asa ca am mers la spitalul de urgenta unde dupa consultatii de specialitate mi-au pus diagnosticul. astfel, plecarea in excursie a fost imposibila atat pentru mine, cat si pentru sotia mea, avand nvoie permanenta de ajutorul ei.
contractand asiguratorul mi s-a spus ca nu pot recura contravaloarea excursiei deoarece nu am incheiat politia in aceasi zi cu rezervarea excursie (fiind o diferenta de 2 luni), si nici n-am facut-o macar cu 31 zile inainte de a pleca in excursie (am facut-o cu 3- zile inainte).
studiind conditiile de asigurare, eu considr ca este interpretabil reulamentul lor "Protecţia prin asigurare începe odată cu încheierea contractului de asigurare şi se sfârşeşte odată cu începerea călătoriei. Încheierea asigurării şi plata primei pentru pachetele de asigurări cu protecţia stornării pentru anularea călătoriei trebuie să se efectueze în ziua rezervării călătoriei. În cazul în care încheierea asigurării se face mai târziu, vor fi asigurate numai acele evenimente care au loc începând cu a 10-a zi după încheierea asigurării (excepţii: accident, deces, eveniment elementar). Dacă încheierea asigurării are loc într-un interval de timp mai scurt de 31 zile înaintea călătoriei, protecţia de anulare a călătoriei va fi
acordată numai dacă încheierea asigurării şi rezervarea călătoriei se vor face concomitent."
textul trimis de ei - conditiile generale de asigurare, spun clar ca "În cazul în care încheierea asigurării se face mai târziu, vor fi asigurate numai acele evenimente care au loc începând cu a 10-a zi după încheierea asigurării (excepţii: accident, deces, eveniment elementar). " - ruperea coastelor fiind catalogt drept accident, deci nu se incadreaza la minimum 10 zile.
avand in vedere cel relatate mai sus, va rog sa-mi oferiti un sfat juridic.
va multumesc in avans,

Alte discuții în legătură

Asigurare complexa in strainatat calatorie maria1956 maria1956 Buna seara ,sunt in urmatoara situatie;pe data de 08.08.2017 am ajuns in Grecia. pe data de .9.08.2017 in jurul orei 15 am fost sunat din tara deoarece mama a ... (vezi toată discuția)
Recuperare contravaloare excursie in lipsa asigurarii storno gigstanescu gigstanescu Buna ziua, In urma cu 2 luni am contractat o excursie in Turcia prin intermediul unei agentii de turism pt. mine si sotie. Am platit toata suma cu 21 zile ... (vezi toată discuția)
Asigurarea storno cgugoasa cgugoasa Circuit turistic in strainatate, contractat si achitat integral, inclusiv valoarea asigurarii storno pentu doua persoane, sot sotie necastoriti legitim. Daca ... (vezi toată discuția)