Am inteles rationamentul, iar intrebarea mea, la modul concret, este in felul urmator: PV a fost intocmit la 11.01.2017, iar masura trebuia indeplinita pana la data de 16.01.2017. Vreau sa contest masura, insa am fost in imposibilitate sa o contest pana la data de 18.01.2017 spre exemplu. In aceasta situatie, eu sunt inca in termenul legal pentru a contesta masura, dar AM DEPASIT TERMENUL stabilit de inspectorul ITM pt. aducerea la indeplinire a masurii. In aceasta situatie ce se intampla? Sunt practic obligat sa fac ceva impotriva masurii inainte de data de 16.01.?
Buna ziua, in cadrul unui proces penal a fost ridicat un bun din posesia unei persoane fizice, bun ce a fost achizitionat de la o societate comerciala avand ca obiect de activitate comercializarea de bunuri electronice second hand; respectivul bun provenea din savarsirea unei infractiuni. Societatea in cauza a despagubit pers. fizica, iar uterior s-a dispus inapoierea bunului persoanei fizice de la care a fost ridicat. Persoana in cauza refuza sa ridice bunul sau sa inapoieze banii ce au facut obiectul despagubirii, iar organele penale refuza sa ia act de notificarea prin care le-am adus la cunostinta ca persoana fizica a fost despagubita. Ce solutie i se poate oferi societatii comerciale, avad in vedere ca a ramas si fara bun si fara bani?
In cadrul unui control din partea ITM-ului, in continutul anexei la procesul verbal de control au fost dispuse masuri pentru care termenul de realizare este mai scurt decat cel prevazut de lege pentru contestarea procesului verbal si implicit a masurilor dispuse in cadrul acestuia. Mai exact, PV a fost intocmit la data de 11.01.2017, iar termenul de realizare a uneia dintre masuri este 16.01.2017. Conform art. 7 din Legea 554/2004 termenul in cadrul caruia pot sa contest aceasta masura este de 30 de zile de la data comunicarii. Este dispusa in mod legal masura in cauza?