avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Activitate gsilviui

Activitate gsilviui

Buna ziua,

Locuiesc intr-un complex rezidential ce urmeaza sa ajunga la un numar total de apartamente date in folosinta, de aproximativ 600. Pentru toate aceste apartamente au fost prevazute 33 locuri de parcare pentru vizitatori.
Cum putem folosi HCGMB_66/2006 sau alte hotarari / legi, in sprijinul nostru, astfel incat numarul acestor locuri sa ajunga la echivalentul a minimum 20% din numarul apartamentelor?

Mentionez ca acest complex rezidential este in Bucuresti, in afara zonei centrale, asa cum este ea definita in Hotarare.
Deasemenea, mentionez ca ansamblul va fi dat in folosinta spre T3 anul acesta, si ar fi timp de a rezolva aceasta problema "din start".

Multumesc,
Silviu
Buna ziua, si multumesc pentru feedback!

Constructia este in garantie in acest moment (constructie 2016); ea a fost predata catre Asociatie la inceputul anului 2017, iar eu am achizitionat apartamentul - in stare noua - in care locuiesc in martie, 2017, dupa predarea ansamblului catre Asociatie (conform raspunsului primit de la Dezvoltator); am fost unul dintre primii locatari ai ansamblului.

Va rog sa imi spuneti ce informatii ar mai ajuta, intrucat sunt foarte interesat sa rezolv problemele cu care ma confrunt.

P.S. Eu sper foarte mult sa pot gasi sprijin in reglementarile ce tin de constructii, si in cele ce tin de protectia consumatorului; stiu ca exista anumite prevederi despre protectia utilizatorilor unei cladiri rezidentiale, la zgomote generate de utilajele cladirii gen lifturi si usi garaj, si niste standarde de respectat in privinta dimensionarii unor radiatoare functie de cubajul unei incaperi, si, nu in ultimul rand, sper chiar la suport prin prisma reglementarii ce tine de respectarea orelor de liniste (dupa ora 22:00), timp in care zgomotul usii de la parcare, bineinteles, nu ia o pauza. :)

Multumesc,
Silviu G.
Salutări. Am doua topic-uri oarecum similare.
Locuiesc într-un ansamblu rezidențial, iar apartamentul cumparat de mine observ ca are doua neajunsuri. Este deasupra usii de la parcarea subterana, si nu s-a ținut cont deloc de aspectul izolarii fonice a angrenajului astfel ca la fiecare actionare a motorului usii, la mine răsună tot apartamentul ca și cum as avea un subwoofer in podea, iar in al doilea rand, caloriferul montat in sufragerie este același cu cel montat într-o camera cu 10mp mai mica, si încălzește fooarte greu spațiul. Din ce am găsit online, este clar sub standard:[ link extern ] /
Pot găsi suport în vreun fel astfel încât sa il determin pe Dezvoltator sa remedieze problemele?
P.S. I-am scris pentru problema cu zgomotul in apartament și a zis ca el a predat blocul catre Asociație și ca nu mai este problema lui. Este foarte frustrant. Multumesc anticipat pentru ajutor.
Salut. De curand am semnat un act de rezervare - pentru care am si achitat o anumita suma - a unui apartament intr-un ansamblu rezidential. Pana pe 8 februarie ar trebui sa semnam antecontractul, iar apoi (cred ca dupa inca 30 zile), contractul de vanzare cumparare a apartamentului, prilej cu care voi achita intreaga valoare a imobilului. Asadar, daca intra in vigoare masura anuntata de noul guvern de a elimina TVA ul in cazul vânzărilor de locuinte noi din categoria celor in care se încadrează si apartamentul pe care sunt in curs de a-l achizitiona, faptul ca eu voi semna antecontractul conform reglementarilor din prezent (TVA 5%, in cazul meu), iar contractul il voi semna dupa ce va intra in vigoare hotararea de a nu se mai achita TVA, eu va trebui sau nu sa platesc TVA la achiziția locuintei? Mulțumesc anticipat,
Silviu Geangoș