avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Implicare Inspectoratul de Stat in Construcții
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Implicare Inspectoratul de Stat in Construcții

Salutări. Am doua topic-uri oarecum similare.
Locuiesc într-un ansamblu rezidențial, iar apartamentul cumparat de mine observ ca are doua neajunsuri. Este deasupra usii de la parcarea subterana, si nu s-a ținut cont deloc de aspectul izolarii fonice a angrenajului astfel ca la fiecare actionare a motorului usii, la mine răsună tot apartamentul ca și cum as avea un subwoofer in podea, iar in al doilea rand, caloriferul montat in sufragerie este același cu cel montat într-o camera cu 10mp mai mica, si încălzește fooarte greu spațiul. Din ce am găsit online, este clar sub standard:[ link extern ] /
Pot găsi suport în vreun fel astfel încât sa il determin pe Dezvoltator sa remedieze problemele?
P.S. I-am scris pentru problema cu zgomotul in apartament și a zis ca el a predat blocul catre Asociație și ca nu mai este problema lui. Este foarte frustrant. Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:00, 5 Decembrie 2017
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa furnizati date relevante
Chiar daca dezvoltatorul a predat constructia catre asociatia de proprietari,constructorul are obligatia sa acorde o garantie
De regula,in cazul constructiilor noi,garantia este de 10 ani de la data darii in exploatare
Buna ziua, si multumesc pentru feedback!

Constructia este in garantie in acest moment (constructie 2016); ea a fost predata catre Asociatie la inceputul anului 2017, iar eu am achizitionat apartamentul - in stare noua - in care locuiesc in martie, 2017, dupa predarea ansamblului catre Asociatie (conform raspunsului primit de la Dezvoltator); am fost unul dintre primii locatari ai ansamblului.

Va rog sa imi spuneti ce informatii ar mai ajuta, intrucat sunt foarte interesat sa rezolv problemele cu care ma confrunt.

P.S. Eu sper foarte mult sa pot gasi sprijin in reglementarile ce tin de constructii, si in cele ce tin de protectia consumatorului; stiu ca exista anumite prevederi despre protectia utilizatorilor unei cladiri rezidentiale, la zgomote generate de utilajele cladirii gen lifturi si usi garaj, si niste standarde de respectat in privinta dimensionarii unor radiatoare functie de cubajul unei incaperi, si, nu in ultimul rand, sper chiar la suport prin prisma reglementarii ce tine de respectarea orelor de liniste (dupa ora 22:00), timp in care zgomotul usii de la parcare, bineinteles, nu ia o pauza. :)

Multumesc,
Silviu G.
Pentru a fi in cunostinta de cauza trebuie sa intrati in posesia cartii tehnice a ctiei. (in mod normal trebuia predata de dezvoltator catre asociatia de proprietari, dupa receptia finala a lucrarii) si a PV de receptie finala a lucrarii. Din proiect puteti vedea solutia de izolare fonica a apartamentului dvs si daca s-a respectat aceasta, iar din PV de receptie finala, daca s-au facut observatii asupra modului de izolare fonica a apartamentului dvs.
Ceea ce nu inteleg este ce treaba are asociatia cu un apartament cumparat de dvs. direct de la dezvoltator, care o data cu semnarea contractului d evanzare-cumparare trebuia sa va predea si dvs. cartea tehnica a apartamentului dvs. si sa mentioneze garantia lucrarii. In perioada de garantie, orice neregula trebuie rezolvata de dezvoltator, pe banii acestuia.
Sesizati dezvoltatorul in scris, cu nr. de inregistrare/ data daca nu a fost respectat proiectul de izolatie fonica. Va trebui sa contactati un expert tehnic judiciar in specializarea ctii. (gasiti pe internet aici: [ link extern ] .
Daca nu va intelegeti pe cale amiabila cu dezvoltatorul, va trebuie sa deschideti actiune in instanta, unde daca veti castiga puteti cere daune materiale si/ sau daune morale de la dezvoltator.
Expertiza trebuie efectuata de un expert tehnic judiciar, nu extrajudicar, pentru situatia in care daca veti ajunge in instanta, respectivul raport de expertiza sa poata fi avut in vedere de instanta de judecata.
Daca dezvoltatorul a respectat proiectul de izolare fonica, va trebui sa contactati o firma autorizata care sa intocmeasca un proiect de izolare fonica si sa efectuati lucrarile cu o firma autorizata, pe cheltuiala dvs.
Caloriferul este un lucur minor pe langa izolarea fonica. Puteti inlocui dvs. caloriferul cumparand un calorifer mai mare pe care sa vi-l monteze o firma specializata, contracost. Daca amestecati cele 2 probleme, este posibil ca dezvoltatorul sa se agate de acest aspect. In lus, trebuie sa verificati si proiectul de inclazire pentru a vedea ce calorifer este prevazut in camera respectiva. Exista si posibilitatea ca respectivul calorifer sa fie infundat/ un ventil inchis/ o garnitura montata aiurea care obtureaza debitul de apa calda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viciu ascuns locuinta 11Andreea22 11Andreea22 Unde ma pot adresa cu o plangere in privinta zgomotului din pereti intr-un apartament achizitionat intr-un complex rezidential? Discutiile avute de cca 1 an si ... (vezi toată discuția)
Izolatie fonica inexistenta SPX77 SPX77 Buna ziua, Va scriu in disperare de cauza. M-am mutat de aproximativ un an, intr-un ansamblu rezidential. Toate bune si frumoase, pana ce s-au mutat si ... (vezi toată discuția)
Protectia vecinilor pe verticala la zgomotele de impact produse de un laborator de cofetarie - patiserie cbo cbo De aproape 4 luni ne-am mutat deasupra unei cofaterii - patiserii cu laborator care functioneaza de la 6 dimineata pana la 8 seara, 7 zile din 7, intr-un ... (vezi toată discuția)