Bună seara!Pe certificatul de naștere al soțului este numele de familie greșit(fără diacritice).Al socrului ,au verificat cei de la starea civila în arhiva, este cu diacritice.De aproape doua luni ma plimb la starea civila(intre timp mi-a expirat și buletinul) și doamna de acolo ma pune sa merg mai întâi sa verific personal sa vad dacă ,copii noștri sunt cu diacritice sau nu (asta în alt oraș și alt judet),asta în situația în care toate actele noastre sunt fără diacritice (cert căsătorie,buletine,permise etc).Înțeleg și vreau sa rezolv și situația copiilor,dar având și cartea de identitate expirata mi se pare mai logic sa rezolve întâi cu certificatul de naștere al soțului,apoi cu cel de căsătorie și apoi copii.Ca asta ar fi ordinea logica .Nu am făcut copii ,după nunta și după s-a născut soțul. Nu?Mai ales ca a zis sa merg la starea civila din orașul unde s-au născut copii ,sa întreb dacă sunt trecuți fără diacritice și sa ma întorc sa ii spun ca ea ma crede pe cuvânt. Cum procedez?Vreau sa le rezolv oricum pe toate în ordinea fireasca și logica ,mai ales ca nu ma mai pot prezenta cu buletinul expirat.Mulțumesc și îmi cer scuze ca am povestit atât.