Problema este ca la dosar este doar factura însă nu și chitanță de încasare a plății. Judecătorul a hotărât ca întreaga suma de pe factura sa fie plătită. Partea adversa susține ca în lipsa chitanței de încasare a sumei (nedepusa la dosarul cauzei, aflat la arhiva) nu va plăti suma decisa prin hotărâre judecătorească, invocând ca aceasta nu a fost demonstrat ca a fost încasată. Ce ma sfătuiți sa fac? Poate partea adversa sa refuze plata și totodată decizia judecătorească care-mi este favorabila?
Am înțeles. Cum rămâne cu înștiințarea de plată prin Posta? Pârâta nu e de gasit. Plicul s-a reintors. E suficient ? Procedura de comunicare (punere in intarziere) e îndeplinită în acest caz sau trebuie gasita o alta procedura de a o pune în întârziere. Cum ar trebui să procedez?
Multumesc pentru raspuns. Din pacate nu exista o decizie judecatoreasca pentru executare, iar în timpul procesului nu am cerut plata cheltuielilor de judecată. In aceasta situatie mai poate executorul să recupereze banii ?
Recent mi s-a întors plicul prin care informăm pârâta de obligația cheltuielilor de judecată. Poștașul nu l-a gasit acasa pe parat si i-a lasat o înștiințare în cutia postala a acestuia care avea portița deschisă (am intrebat). Simpla instiintare a postasului este o dovadă de înștiințare suficienta? Dacă nu, ce ar trebui sa fac acum? Sa o retrimit iar prin Posta, poate o va primi? Posibil ca iar sa mi se întoarcă plicul, pe motiv că nu e acasa, sau ca parata nu mai locuiește la domiciliu. Cum mă sfatuiti sa procedez in aceasta situatie, astfel încât pârâta sa primească plicul si sa poata fi pusa în întârziere? Multumesc anticipat pentru raspuns!