avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plic reîntors cu informare cheltuieli judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plic reîntors cu informare cheltuieli judecata

Buna ziua,

Recent mi s-a întors plicul prin care informăm pârâta de obligația cheltuielilor de judecată. Poștașul nu l-a gasit acasa pe parat si i-a lasat o înștiințare în cutia postala a acestuia care avea portița deschisă (am intrebat). Simpla instiintare a postasului este o dovadă de înștiințare suficienta? Dacă nu, ce ar trebui sa fac acum? Sa o retrimit iar prin Posta, poate o va primi? Posibil ca iar sa mi se întoarcă plicul, pe motiv că nu e acasa, sau ca parata nu mai locuiește la domiciliu. Cum mă sfatuiti sa procedez in aceasta situatie, astfel încât pârâta sa primească plicul si sa poata fi pusa în întârziere? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: gogu2017 , utilizator 22:25, 18 Ianuarie 2017
Varianta cea mai simpla, va adresati unui executor judecatoresc pt recuperarea debitului respectiv,Succes.
Multumesc pentru raspuns. Din pacate nu exista o decizie judecatoreasca pentru executare, iar în timpul procesului nu am cerut plata cheltuielilor de judecată. In aceasta situatie mai poate executorul să recupereze banii ?
gogu2017 a scris:

în timpul procesului nu am cerut plata cheltuielilor de judecată. In aceasta situatie mai poate executorul să recupereze banii ?

Nu poate face nimic executorul într-o asemenea situație. Trebuie un alt proces.
Am înțeles. Cum rămâne cu înștiințarea de plată prin Posta? Pârâta nu e de gasit. Plicul s-a reintors. E suficient ? Procedura de comunicare (punere in intarziere) e îndeplinită în acest caz sau trebuie gasita o alta procedura de a o pune în întârziere. Cum ar trebui să procedez?
Dar nu scrie niciunde că trebuie să puneți pârâta în întârziere. Nici n-o puteți pune în întârziere printr-un plic trimis prin poștă, fără să-i trimiteți și copie legalizată la notar, cu chitanțele cheltuielilor.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2017
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Refuz primire titlu executoriu codrina.ama codrina.ama Am trimis titlul executoriu prin posta, cu confirmare de primire, ex-angajatorului meu, la sediul firmei (care sediul este , de fapt, domiciliul lui). Astazi, ... (vezi toată discuția)
Scrisoare cu confirmare de primire Melissa61 Melissa61 Ce trebuie sa fac daca am trimis o adresa cu confirmare de primire, acum o saptamana si confirmarea nu am primit-o nici la momentul actual? Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Citare in executarea silita? Chestiuta Chestiuta Buna ziua. Nu am fost acasa pana sambata seara. Azi a venit la mine administratora sa-mi aduca un plic desfacut pe care l-a gasit in locul unde se pun ... (vezi toată discuția)