avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate cristiferus

Activitate cristiferus

Buna ziua. O firmă cu cod CAEN de administrare daca are ca asociat/administrator al societății comerciale proprii un administrator de asociatii de proprietari care a obținut atestatul, mai are nevoie de alte autorizatii pe firma ca sa actioneze ca o firmă de administrare imobile la Iasi? Presupun ca asociatul/administratorul firmei nu are nevoie de contract de munca. Mulțumesc
Am solicitat si am primit de la Primarie un raspuns despre cum se calculeaza impozitul pe terenul agricol intravilan, impreuna cu calculatia detailata.

In raspuns se precizeaza:
Pentru calculul impozitului pe teren intravilan, inregistrat in registrul agricol la alta categorie de folosinta decat cea de terenuri cu constructii in suprafata de pana la 400mp, nu este relevanta categoria de folosinta a acestuia, impozitul fiind similar celui din categoria curti-constructii. Doar pentru suprafata de teren agricol care depaseste 400mp, in cazul dvs, pentru 1020mp teren categoria de folosinta arabil, se stabileste impozitul tinandu-se cont de categoria de folosinta a acestuia.

Mentionez ca intregul teren de 1420mp este incadrat in categoria de folosinta arabil.

Deasemenea se precizeaza in mai multe cuvinte, ca impozitul pe terenul arabil se stabileste prin inmultirea cu coeficientul de corectie corespunzator rangului localitatii.


Doresc sa va intreb:
1. As dori sa dau in judecata Primaria pentru faptul ca terenul este impozitat utilizandu-se dubla masura, netinandu-se cont de categoria de folosinta pentru primii 400mp.
Evident primaria va invoca Codul Fiscal din 2015, dar as dori ca prin intermediul procesului sa invoc exceptie de constitutionalitate si sa contest art 465 din Codul Fiscal.

As dori sa va intreb, daca exista in Constitutie sau in Legi Organice sau alte legi, obligativitatea statului de a nu stabili duble masuri pentru acelasi lucru, motiv care sa-l invoc si sa castig la Curtea Constitutionala si astfel sa se impoziteze intreg terenul la categoria de folosinta.

2. Se poate in vreun fel contesta coeficientul de corectie corespunzator rangului localitatii?

3. Deasemenea, daca voi avea nevoie sa trec vreodata din agricol in curti-constructii o suprafata pot invoca ca sa il scot mai usor faptul ca terenul a fost impozitat la curti-constructii ? Daca anulez in instanta prevederile art 465 ulteror as mai putea invoca cele de mai sus ulterior?

4. Daca obtin anularea art 465 pot face solicitare de returnare a impozitului pe curti-constructii aferent lui 2016 sau trebuie sa cer in instanta?

Multumesc.