avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... autorizare firma administrare imobile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

autorizare firma administrare imobile

Care este termenul de autorizare la primaria de sector a unei firme de administrare imobile? Poti lua in administrare un bloc si apoi sa ceri autorizarea firmei la primaria de sector?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:53, 19 Februarie 2024
ca toate firmele ,in urma unui cod CAEN se inscrie la Registrul Comertului ,unde obtine un CUI ,si apoi se inregistreaza la administratia financiara ,
Ma refeream la autorizarea data de directia ce se ocupa cu asociatiile de proprietari din cadrul primariior de sector.
primaria da atestat si nu autorizatie , daca vreti sa infiintati firma de administrare trebuie sa va inscrieti la Registrul Comertului ,
Bine am inteles, dar intrebarea era in cate zile de la infiintare trebuie sa obtin atestatul sau sa formulez altfel: pot lua un bloc in administrare si apoi sa obtin atestatul sau inainte de contracta administrarea unui bloc trebuie sa obtin atestatul de la primarie? Trebuie sa obtin atestarea de la fiecare sector in parte?
Daca este vorba despre atestat, atunci trebuie neaparat sa mergeti la biroul care se ocupa de as. prop. - din cadrul primariei si intrebati cand se tine urmatorul examen pentru obtinerea atestatului. Tot acolo intrebati si chestiunea - daca puteti sa va exercitati profesiunea, fara atestat.
Ca sa va dau o idee despre acest examen, la noi la Iasi, sesiunile acestea de obtinere a atestatului se desfasoara relativ rar. Din cate mi-amintesc, la primul examen, nu m-am putut prezenta, insa imediat mi-am depus documentatia pentru sesiunea urmatoare care s-a tinut dupa 2-3 ani. In aceasta perioada am functionat fara aceasta patalama.
Din cate am inteles, acum s-au mai indreptat lucrurile si dupa fiecare curs de calificare, se tine si un examen de atestat.
Cum v-am mai spus, mergeti la primarie si intrebati.

Alte discuții în legătură

Cum poate fi atestata o persoana autorizata condreanarcisa condreanarcisa Buna ziua, Urmaresc de multi ani acest forum si am vazut ca in mare parte raspunsurile au fost foarte explicite. totusi va rog sa-mi permiteti sa va prezint o ... (vezi toată discuția)
Firma sau pfa administrare imobile Ionel Manolache Ionel Manolache 1.Doresc sa aflu daca pentru a infiinta o firma de administrare imobile CAEN 6823 sunt restrictii legislative pentru actionari. Daca raspunsul este da, care ... (vezi toată discuția)
Propunere hotarire consiliul local iasi privind activitatea de administrare imobile BLUE1963 BLUE1963 Va supun atentiei un proiect de Hotarire a Consiliului Local Iasi intitulat: PROIECT DE HOTÃRÂRE privind aprobarea „Regulamentului privind procedura ... (vezi toată discuția)