avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Activitate romanian_justice

Activitate romanian_justice

Răspuns la discuția Prima casa
Am uitat sa specific ca acel pod este destul de inalt ( 2.65 m pe mijloc in 2 ape ) , are scara betonata si usa de termopan. Adica se poate intradevar foarte bine sa se faca mansarda. Dar daca el nu este trecut in acte ca spatiu locuibil ...nu ma poate obliga nu? Problema este ca mi s-a comunicat ca daca nu se schimba autorizatia , ca sa cuprinda si asa zisul pod ca spatiu locuibil ....nu se va finaliza evaluarea. La ANEVAR ca sa fac sesizare...nici nu stiu de ce sa il invinuiesc pe acel evaluator..in temeiul carei legi etc. Si ma mai gandesc ca imi pun in cap pe toti evaluatorii agreati de acea banca....Daca e musai sa se faca autorizatie noua pentru ca sa fie inclus si podul ca mansarda...va creste pretul casei ( ceea ce eu nu voi putea suporta) . Pe langa aceasta , dupa autorizatie , trebuie modificata intabularea ( alti bani din partea proprietarului pe care ii va include in pret) , dupa care va urma cerinta evaluatorului ca respectivul loc sa fie finisat , compartimentat si utilat. Multi bani...multe modificari etc pe care eu nu le voi mai putea suporta ca rata crescuta la banca.
Discuție Prima casa
Buna ziua ,
Ma confrunt cu o problema :
Doresc sa cumpar o casa prin programul Prima Casa.
Acum 2 zile a venit evaluatorul si in urma evaluarii a cerut ca podul casei sa fie intabulat ca MANSARDA. In acte insa proiectantul a trecut podul ca spatiu de depozitare si nu ca spatiu locuibil ( mansardabil).
Intrebarea mea ar fi daca exista vreo lege prin care sa fiu obligat sa trec acest pod drept mansarda , cat timp actele LEGALE fiind nu prevad acest spatiu decat ca POD. Astept raspuns . Va multumesc !