avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima casa

Buna ziua ,
Ma confrunt cu o problema :
Doresc sa cumpar o casa prin programul Prima Casa.
Acum 2 zile a venit evaluatorul si in urma evaluarii a cerut ca podul casei sa fie intabulat ca MANSARDA. In acte insa proiectantul a trecut podul ca spatiu de depozitare si nu ca spatiu locuibil ( mansardabil).
Intrebarea mea ar fi daca exista vreo lege prin care sa fiu obligat sa trec acest pod drept mansarda , cat timp actele LEGALE fiind nu prevad acest spatiu decat ca POD. Astept raspuns . Va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2017
romanian_justice, utilizator
Cel mai recent răspuns: romanian_justice , utilizator 19:13, 23 Ianuarie 2017
Atata timp cat in proiect spatiul respectiv are alta destinatie nu este atributia evaluatorului cum sa se intabuleze.
Ii puteti face evaluatorului o sesizare la ANEVAR si poate se lecuieste de sugestii.
Rolul evaluatorului esre sa evalueze si nu sa aiba sugestii cum sa se intabuleze.
Am uitat sa specific ca acel pod este destul de inalt ( 2.65 m pe mijloc in 2 ape ) , are scara betonata si usa de termopan. Adica se poate intradevar foarte bine sa se faca mansarda. Dar daca el nu este trecut in acte ca spatiu locuibil ...nu ma poate obliga nu? Problema este ca mi s-a comunicat ca daca nu se schimba autorizatia , ca sa cuprinda si asa zisul pod ca spatiu locuibil ....nu se va finaliza evaluarea. La ANEVAR ca sa fac sesizare...nici nu stiu de ce sa il invinuiesc pe acel evaluator..in temeiul carei legi etc. Si ma mai gandesc ca imi pun in cap pe toti evaluatorii agreati de acea banca....Daca e musai sa se faca autorizatie noua pentru ca sa fie inclus si podul ca mansarda...va creste pretul casei ( ceea ce eu nu voi putea suporta) . Pe langa aceasta , dupa autorizatie , trebuie modificata intabularea ( alti bani din partea proprietarului pe care ii va include in pret) , dupa care va urma cerinta evaluatorului ca respectivul loc sa fie finisat , compartimentat si utilat. Multi bani...multe modificari etc pe care eu nu le voi mai putea suporta ca rata crescuta la banca.
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2017
romanian_justice, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa veche fara intabulare duke772000 duke772000 buna ziua.. locuiesc intr-o casa din 1903...casa bunicilor..obtinuta in urma decesului prin hotarare judecatareasca...casa nu este intabulata( in proces de a ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui pod Aiyana Aiyana Am incercat sa obtin raspuns la aceasta intrebare foarte importanta pentru mine si in alta categorie dar poate nu a fost cea mai potrivita alegere asa ca ... (vezi toată discuția)
Transformare pod in mansarda H.N. H.N. Buna ziua.Am achizitionat recent o mansarda la nivelul 3 al unui bloc nou de locuinte aflat actualmente la rosu .Deasupra mansardei se afla un pod care nu stiu ... (vezi toată discuția)