avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa veche fara intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa veche fara intabulare

buna ziua..
locuiesc intr-o casa din 1903...casa bunicilor..obtinuta in urma decesului prin hotarare judecatareasca...casa nu este intabulata( in proces de a fi)..
problema pe care o am este ca dureaza foarte mult procesul de intabulare, iar eu vreau sa o renovez..casa este compusa din parter si pod....am inceput renovarea la parter si vreau sa ma mut si sus...
as dori sa stiu daca transform podul casei in spatiu locuibil(mansarda)o sa am nevoie de aprobari, autorizari de constructie,etc...inainte de a fi intabulata sau dupa...mentionez ca la ora actuala exista doar o schita a casei pe parter..oare am nevie de proiect daca amenajez si podul?
Cel mai recent răspuns: Roland Mindrila , Avocat 08:40, 14 Septembrie 2012
Avand in vedere vechimea casei va recomand sa consultati un arhitect .
Daca amenajati podul in spatiu de locuit va trebuie autorizatie, dar daca este doar reabilitare termica nu trebuie !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa romanian_justice romanian_justice Buna ziua , Ma confrunt cu o problema : Doresc sa cumpar o casa prin programul Prima Casa. Acum 2 zile a venit evaluatorul si in urma evaluarii a cerut ... (vezi toată discuția)
Intabulare raduch67 raduch67 Am executat o amenajare spatiu de locuit in podul existent al casei mele, dimensiunile imobilului ramanand aceleasi.Ce trebuie sa fac pentru intabulare? (vezi toată discuția)
Acord notarial vecin reparare acoperis si mansardare cristian-mihai cristian-mihai Buna ziua, Acum jumatate de an am cumparat o locuinta din perioada interbelica pe care vreau sa o renovez si sa ma mut in ea. Constructia are deja un ... (vezi toată discuția)