Am executat o amenajare spatiu de locuit in podul existent al casei mele, dimensiunile imobilului ramanand aceleasi.Ce trebuie sa fac pentru intabulare?
E prea putin probabil sa puteti intra in legalitate deoarece amenajarea podului ca spatiu de locuit se face in baza schibarii de destinatie a podului, apoi obtinerea unei autorizatii de construire, efectuarea constructiei dupa un proiect si proces verbal de receptie dupa finalizare. Cu toate acestea faceti documetatia cadastrala pentru intabularea noului spatiu ca spatiu de locuit.
Am autorizatie de constructie si toate aprobarile, dar nu am terminat finisajele interioare (exteriorul este terminat).Se poate face receptia in acest caz, fara a fi terminat interiorul? Daca da, atunci ce trebuie sa mai fac pentru intabulare?
Poti obtine Procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor (obligatoriu insotit de Certificatul de performanta energetica a cladirii -in noua forma-altfel procesul vb . fiind considerat nul) - inscrii in rolul fiscal noua suprafata utila a cladirii. Ulterior cu autorizatie , proces vb, certif. fiscal , extras cf, copie cadastru vechi ....vei putea intabula noua forma a cladirii.