avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inregistrare pod in cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inregistrare pod in cartea funciara

Buna ziua,
Am urmatoarea problema: in 1988 am cumparat o casa acoperita cu caramida in Cluj-Napoca; In contractul de vanzare-cumparare, si in cartea funciara din acea perioada, nu este specificat in clar "pod", desi este evident, dupa mine, ca o casa acoperita cu caramida are pod (destul de inalt, datorita pantei care este data sarpantei - peste 5m la coama)).
Acum doresc sa vand podul unei firme, spre a amenaja in el o mansarda (a-l face locuibil) pentru un spatiu de birouri. Nu il pot vinde deoarece nu exista mentionat in acte; deci nu se poate face dezmembrare etc.
Se pare ca in mai toate cazurile asemanatoare, nu era trecut podul.
Actualmente folosesc podul - care are si intrare separata din exterior, printr-o scara basculanta de acces la pivnita:pod, care se afla in interiorul cladirii, cu acces printr-o usa normala, exterioara, situata la nivelul parterului.
Ce este de facut,
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: andrei2005 , utilizator 07:06, 28 Iunie 2010
Ati facut cadastrul si ati intabulat imobilul?
In cadastru nu apare podul si accesul la acesta?
Daca podul ar aparea in cadastru cred ca ati putea face dezmembrarea...
O alta posibilitate ar fi sa va scoateti Autorizatie de constructie pentru mansardarea imobilului(transformarea podului in mansarda). Dupa terminarea lucrarii dezmembrati si vindeti. Dar e de lunga durata....
In cadastru nu apare podul. Imobilul este intabulad din anul cumpararii, adica 1988. Problema este ca firma doreste sa obtina o finantare, trebuind sa detina titlu de proprietate asupra podului, precum asi autorizatia de constructie, pentru a le depune la dosarul de finantare. Iar autorizatia de constructie se da doar pe numele proprietarului actual, adica al meu.
Cine/ce autoritate:institutie ar trebui sa faca rectificarea in cadastru, si in urma caror documente/dosare ...?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui pod Aiyana Aiyana Am incercat sa obtin raspuns la aceasta intrebare foarte importanta pentru mine si in alta categorie dar poate nu a fost cea mai potrivita alegere asa ca ... (vezi toată discuția)
Mansarda sau pod ? Dana Schiopu Dana Schiopu Buna ziua. Am o problema intr-o expertiza de partaj.Am construit o casa care in autorizatia de constructie are parter si mansarda care a fost respectata ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie pt.modificari interioare doru barbu doru barbu Acum 4 ani am cumparat un ap. cu 2 camere,cu acte legale,printr-o agentie facand si un credit ipotecar la banca.Fostul proprietar a facut o usa pentru a avea ... (vezi toată discuția)