Buna ziua,
Am urmatoarea problema: in 1988 am cumparat o casa acoperita cu caramida in Cluj-Napoca; In contractul de vanzare-cumparare, si in cartea funciara din acea perioada, nu este specificat in clar "pod", desi este evident, dupa mine, ca o casa acoperita cu caramida are pod (destul de inalt, datorita pantei care este data sarpantei - peste 5m la coama)).
Acum doresc sa vand podul unei firme, spre a amenaja in el o mansarda (a-l face locuibil) pentru un spatiu de birouri. Nu il pot vinde deoarece nu exista mentionat in acte; deci nu se poate face dezmembrare etc.
Se pare ca in mai toate cazurile asemanatoare, nu era trecut podul.
Actualmente folosesc podul - care are si intrare separata din exterior, printr-o scara basculanta de acces la pivnita:pod, care se afla in interiorul cladirii, cu acces printr-o usa normala, exterioara, situata la nivelul parterului.
Ce este de facut,
Multumesc.
Ati facut cadastrul si ati intabulat imobilul?
In cadastru nu apare podul si accesul la acesta?
Daca podul ar aparea in cadastru cred ca ati putea face dezmembrarea...
O alta posibilitate ar fi sa va scoateti Autorizatie de constructie pentru mansardarea imobilului(transformarea podului in mansarda). Dupa terminarea lucrarii dezmembrati si vindeti. Dar e de lunga durata....
In cadastru nu apare podul. Imobilul este intabulad din anul cumpararii, adica 1988. Problema este ca firma doreste sa obtina o finantare, trebuind sa detina titlu de proprietate asupra podului, precum asi autorizatia de constructie, pentru a le depune la dosarul de finantare. Iar autorizatia de constructie se da doar pe numele proprietarului actual, adica al meu.
Cine/ce autoritate:institutie ar trebui sa faca rectificarea in cadastru, si in urma caror documente/dosare ...?
Multumesc
Vanzarea unui pod
Aiyana
Am incercat sa obtin raspuns la aceasta intrebare foarte importanta pentru mine si in alta categorie dar poate nu a fost cea mai potrivita alegere asa ca ... (vezi toată discuția)