Buna ziua. Am o problema intr-o expertiza de partaj.Am construit o casa care in autorizatia de constructie are parter si mansarda care a fost respectata intocmai., La Primarie este inregistrat ca parter si mansarda. Parterul e finisat complet iar mansarda e la stadiul de pereti in rosu la h_1 m cu balcon si pereti exteriori finisati. Expetul a luat in calcul doar suprafata utila a parterului. iar mansarda considerand-o pod. Este corect ? Cum se calculeaza suprafata utila in acest caz?
Puteti depune observatii scrise la raportul de expertiza in care sa solicitati motivarea expertului pentru calculul suprafetei utile in conditiile in care proiectul si inregistrarea la primarie este constructie constituita din parter si mansarda. Probabil, expertul a considerat ca fiind la rosu, mansarda nu se incadreaza la suprafata utilia, locuibila. Poate fi vorba si de lucrari neterminate si ma refer la tencuirea peretilor mansardei.
Nu am inteles in clar daca h=1 m reprezinta inaltimea totala a mansardei. Daca da, cred ca incadrarea expertului este corecta, suprafata respectiva neputand fi considerata utila/ locuibila.
Inaltimea peretilor mansardei (cei drepti ) este de 1 m care sunt facuti la rosu din caramida dupa care ar fi urmat cei oblici de rigips si tavanul care nu sunt facute, sunt lucrari neterminate. Inaltimea exterioara a mansardei este la 2,30m .Expertul nu trebuia sa o ia ca o suprafata la rosu? El o considera un pod inalt.. Caut sa inteleg diferenta dintre mansarda si pod in acest caz argumentat , Multumesc pentru raspuns !
Mentionati, citez: "Inaltimea peretilor mansardei (cei drepti ) este de 1 m care sunt facuti la rosu din caramida dupa care ar fi urmat cei oblici de rigips si tavanul care nu sunt facute, sunt lucrari neterminate. ...." Daca doar citesc si nu iau in considerare proiectul de ctii. (acesta trebuia sa fie document la dosarul cauzei) nu vad cum as fi sigur ca este vorba de mansarda si nu de un pod.
Nu cred sa aveti in acest moment, alta varianta decat sa formulati observatii la raportul de expertiza asa cum am mentionat in mesajul meu anterior.