avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... \"mansarda\" cu pod deasupra
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

"mansarda" cu pod deasupra

Buna seara,

As dori sa va solicit asistenta in legatura cu o problema: am cumparat un apartament situat la mansarda unui bloc de tip P+2+M conform contractului de vanzare cumparare.

Cu toate ca apartamentul meu este situat la mansarda, deasupra apartamentului meu exista un pod de inaltime mica.

Este posibil din punct de vedere legal ca deasupra unui apartament situat la mansarda conform actelor sa existe un pod? Nu ar trebui ca apartamentul meu sa aiba tavanul si peretii oblici si neregulati?

Am scos extras CF individual si CF colectiv iar acolo podul NU exista, nici ca bun comun, nici ca bun individual. (Exista ca bun comun acoperisul dar podul nu este mentionat).

Avand in vedere ca podul nu exista in acte si apartamentul meu este situat la mansarda, de aici nu rezulta faptul ca apartamentul meu ar trebui sa aiba ca acoperis acoperisul imobilului, asadar acoperisul podului?

Podul este separat de apartamentul meu printr-o podea de scanduri. Inaltimea maxima a podului este undeva la 1.80m si scade rapid.

As dori sa stiu cum pot folosi partea de pod de deasupra apartamentului meu. M-ar interesa in primul rand daca pot renunta (partial sau total) la scandurile dintre partea de pod de deasupra apartamentului meu si apartament pentru a avea camere inalte. Sau ca a doua varianta, m-ar interesa sa folosesc acest spatiu ca spatiu pentru depozitare. Nu doresc sa aduc nici o modificare acoperisului care este bun comun.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 10:33, 16 Iulie 2010
Puteti folosi acel pod in intelegere cu ceilalti vecini.
In cazul in care ar fi nevoie de reparatie la acel acoperis trebuie sa contribuie toti vecinii dv proportional cu cota parte de proprietate (functie de suprafata utila a fiecarui apartament).
Asa ca discutati cu vecinii si intocmiti o intelegere scrisa prin care dumneavoastra folositi acel pod ca spatiu de depozitate si, in schimb, va obligati sa intretineti si sa reparati, ori de cate ori va fi nevoie, acoperisul.
In acest fel dv castigati un spatiu si va folositi de el iar vecinii castiga (nu pierd) partea de bani cu care ar trebui sa contribuie la reparatia si intretinerea acoperisului.
Din pdv legal, dl adriantot v-a dat un raspuns foarte corect.
Din punct de vedere practic, dorinta dv de a avea camere mai inalte va cam ramane la nivel de dorinta....pentruca tavanul camerelor dv mascheaza de fapt grinzile care fac parte din structura sarpantei(acoperisului in intreg). Adica daca veti desface tavanul, veti gasi niste grinzi de lemn orizontale, la o distanta de 60-80 cm intre ele....iar pe acelea nu le puteti demola, facand parte din structura de rezistenta a acoperisului!:((
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2010
doina_manuela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"mansarda" cu pod deasupra bogdan111 bogdan111 Buna ziua, As dori sa va solicit asistenta in legatura cu o problema: am cumparat un apartament situat la mansarda unui bloc de tip P+2+M conform ... (vezi toată discuția)
Amenajarea podului unei mansarde matei_stoica matei_stoica Buna ziua, Am un apartament situat la etajul 4 din 4, iar in cartea funciara a imobilului apartamentul este incadrat defapt ca si mansarda (tavanul fiind de ... (vezi toată discuția)
Mansardarea podului la bloc - legal? blsqt blsqt buna ziua! numele meu e liviu si ma confrunt cu o situatie careia incerc cu ajutorul dumneavoastra si al acestui forum sa ii gasesc o solutie. am cumparat de ... (vezi toată discuția)