avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare destinatie pod imobil comun in mansarda ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare destinatie pod imobil comun in mansarda locuibila

Buna ziua.
Am o problema mai deosebita deoarece se refera la transformarea podului unui imobil de locuit, compus din parter + etaj + pod + pivnita si care este locuit de doua familii, una detinand parterul + pivnita iar cealalta etajul + podul. Familia de la etaj (eu locuind la parter) si-a amenajat pe sest, fara autorizari, podul in mansarda - a introdus incalzire, instalatie electrica...
Mentionez ca prin efectuarea acestor lucrari, in acest moment sunt in imposibilitatea de executare a lucrarilor de intretinere a cosurilor de fum (lucru ce este obligatoriu si in plus de asta imi pune viata in pericol), incalzirea la parter fiind facuta cu sobe de teracota si gaze naturale. Mi-a fost cerut sa renunt la acesta modalitate de incalzire si sa-mi pun centrala termica, lucru inacceptabil deoarece:
1. nu exista nici o lege care sa-mi impuna asa ceva
2. asa este conceput sistemul de incalzire al imobilului
3. randamentul si costurile sunt mai bune decat cu centrala termica
4. nu vreau sa cheltui eu banii mei pt a le fi altora bine, cu atat mai mult cu cat sunt lipsiti de cel mai elementar respect

Intrebari:
Nu cumva, in mod normal si legal, pentru asa ceva trebuie:
- autorizatie de constructie
- expertiza tehnica
- proiect instalatie electrica
- proiect instalatie incalzire
- si nu in ultimul rand acordul meu in forma scrisa (notariala) ?????
In cazul in care nu sunt indeplinite aceste formalitati, care este autoritatea catre care ma pot adresa pt repunera lucrurilor in starea de normalitate, cu respectarea destinatiei suprafetei in cauza?

Cu multumiri deosebite
Ioana VOICU
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:37, 17 Martie 2017
Este obligatoriu ca la modificarea destinatiei spatiului sa existe autorizatie constructie,certificat de urbanism
Puteti sesiza oficial atat serviciul urbanism din primaria responsabila cat si inspectoratul de stat in constructii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate apartament in mansarda Nelu2017 Nelu2017 Buna ziua, pentru un apartament, in mansarda, bloc nou, in CLuj, cumpărat de la dezvoltator, prevazut in CF ca pod, se poate, in instanța , schimba si trece ... (vezi toată discuția)
Cos de fum la bloc lloryshyka lloryshyka Buna seara, locuiesc la etajul 1 (unu)al unui imobil cu 4 (patru) etaje, vecina de la parter are ca sursa de incalzire soba pe lemne cu cosul de fum ridicat ... (vezi toată discuția)
***** coș de fum la bloc cu 3 etaje să fie prevăzut și pentru centrale pe lemne? Vecinul13245 Vecinul13245 Salutare tuturor, Așa cum cred că mulți alții ajung într-o situație de, disperare, neștiind ce să mai facă, la cine să meargă, pe cine să ... (vezi toată discuția)