Si totusi, cum pot fi catalogate prevederile unui articol din NCPP, ca fiind "nimic relevant"?!
Va inteleg frustrarea, insa nu cred ca ati gasit persoana potrivita pentru a conversa pe subiectul care va "apasă". Avocatnet.ro este un website care explică legislația pe înțelesul tuturor si ofera rspunsuri/solutii unor probleme ridicate de persoane care nu sunt din domeiul justitiei (cum sunt si eu, de altfel), GRATUIT. Asadar, m-as bucura daca as primi un raspuns punctual, pe intelesul meu, la intrebarea mea. Am vazut ca nu sunteti pe lista consultantilor, poate de aceea nu va dati silinta, insa totusi, prin meseria pe care o practicati, poate aveti/sau nu... disponibilitatea sa o faceti. Multumesc.
Puteti detalia? Sincer, nu stiu ce ar trebui sa inteleg din raspunsul dvs. Timpul verbului si expresia "nu se iau in seama", ma deruteaza. Multumesc.
Cronologic:
- în luna martie 2024 am depus o cerere impotriva solutiei de clasare,
- la sfarsitul aceleiasi luni, prim procurorului de la Parchetul de pe langa Judecatoria X, inainteaza Judecatoriei X dosarul cauzei,
- la termenul din aprilie 2024 in Incheierea de sedinta, Judecătorul de cameră preliminară amână judecarea cauzei pentru luna septembrie pentru citarea intimatului,
- la termenul din septembrie cauza este din nou amanata pentru 2 saptamani, în vederea deliberării, pronunţării şi redactării hotărârii (amanare initiala a pronuntarii),
- in aceeasi luna septembrie, este o amanare finala a pronutariiiar
- la inceputul lunii octombrie instanta emite incheierea finala a pronuntarii, Pe internet apare ca solutie: În baza art. 341 alin. 6 lit. a Cod de procedură penală respinge ca neîntemeiată plângerea formulată de petent, insa nu am primit documentul cu solutia si nici online nu se poate vizualiza.
La ce se refera art 343 din NCPP conform caruia durata procedurii in camera preliminara este de cel mult 30 de zile de la data inregistrarii cauzei la instanta?
In cazul prezentat mai sus, de cand se calculeaza cele 30 de zile?
Multumesc.
Da, am depus, se regaseste si in dosarul online la "Documente la dosar". De aceea am ramas nedumerita cand am vazut online (deocamdata nu se poate deschide documentul) solutia data de incheierea finala camera preliminara.
"În baza art. 341 alin. 6 lit. a Cod de procedură penală respinge ca neîntemeiată plângerea formulată de petenta împotriva soluţiei de clasare cuprinsă în Ordonanţa nr..... emisă de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria ...., menţinută prin Ordonanţa nr. .... a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul ...... În baza art. 275 alin. (2) Cod procedură penală obligă petenta la plata sumei de 50 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia petentei, intimatului şi procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 03.10.2024."
Multumesc pentru raspuns.
In acest moment exista un document emis de instanta (Incheiere finala camera preliminara) prin care în baza art. 341 alin. 6 lit. a Cod de procedură penală se respinge ca neîntemeiată plângerea formulată de subsemnata împotriva soluţiei de clasare cuprinsă în Ordonanţa nr...... emisă de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria X, menţinută prin Ordonanţa nr. ...... a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Y, fără cale de atac.
Aceasta solutie nu ma satisface cu atat mai mult cu cat Judecatorului de drepturi si libertati a admis plangerea mea privind durata excesiva a procesului penal care a dus la clasarea cauzei penale cu privire la comiterea infractiunii de ucidere din culpa intrucat a intervenit prescriptia raspunderii penale (8 ani de la savarsirea infractiunii).
Va supun atentiei urmatoarea spetă de malpraxis medical:
Am depus plangere împotriva soluţiei de clasare cuprinsă în Ordonanţa nr.... emisă de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria X, menţinută prin Ordonanţa nr. ....a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Y, iar aceasta a fost respinsa ca neîntemeiată în baza art. 341 alin. 6 lit. a Cpp, fără cale de atac.
La plângere am atasat si Încheierea plenară a Judecatorului de drepturi si libertati privind durata procesului penal prin care mi-a fost admisa contestatia. In acest documentul se constata că complexitatea medie a cauzei precum si perioadele de timp de inactivitate nejustificate in nici un fel de organele de urmarire penala, au dus la tegiversarea si intr-un final clasarea cauzei penale cu privire la comiterea infractiunii de ucidere din culpa intrucat a intervenit prescriptia raspunderii penale (8 ani de la savarsirea infractiunii).
Încheierea plenară a Judecatorului de drepturi si libertati privind durata excesiva a procesului penal care a dus la clasarea cauzei penale cu privire la comiterea infractiunii de ucidere din culpa intrucat a intervenit prescriptia raspunderii penale (8 ani de la savarsirea infractiunii), nu a cantarit suficient de mult incat sa se redeschida urmarirea penala?
Suspectul a fost achitat nu pentru ca este nevinovat, ci pentru ca a intervenit prescriptia.
In aceasta faza, dupa epuizarea tuturor căilor de atac interne, mă pot adresa la CEDO?
Multumesc.
Am apelat la avocat, dar nu mi-a dat de inteles ca ar avea acces la baza de date ci mi-a zis ca le vom obtine prin instanta.
Imi puteti da detalii privind acea baza de date (ce informatii minime trebuie sa detii ca sa fie utila etc)? Multumesc
Dar cum pot fi obtinute in mod legal, in conditiile in care fara aceste date de identificare (nume, docmiciliul), cererea de chemare in judecata, este nula? Multumesc
Paratul e minor cu CI (15 ani) si se cunoaste scoala pe care o frecventeaza. Se pot solicita elementele de identificare ale minorului (CNP, domiciliul) de la scoala respectivă? Iar referitor la parintele care il reprezinta (conform art 1372 din NCC), ce informatii sunt necesare in cererea de chemare in judecată (se cunoaste nr de telefon al unuia dintre parinti)? Multumesc.