avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Activitate Marcel2017

Activitate Marcel2017

Va multumesc pentru sugestie. I-am abordat telefonic si mi-au confirmat faptul ca site-ul este in mentenanta si ca nu stiu nici ei cand va functiona.


adriandimitriu a scris:

ati incercat sa le telefonati? 021.330.25.61

Se poate accesa site-ul www.cmediere.ro?
De cateva zile, incerc sa accesez site-ul www.cmediere.ro si nu reusesc. Este in mentenata?
Plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP)
Am facut plangere împotriva soluţiei de clasare/renunţare la urmărirea penală ca urmare a prescrierea faptei si mi-a fost respinsa. Apoi, in temeiul art 340 NCPP am depus plângere, în termen de 20 de zile de la comunicare, la judecătorul de cameră preliminară iar acum este pe rol la Judecatorie cauza avand ca obiect "Plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP)". La primul termen, judecătorul de cameră preliminară a stabilit un nou termen pentru a fi citat intimatul- suspect in dosarul penal. Ce presupune acest lucru? De ce a apreciat judecătorul de cameră preliminară necesar ca sa fie citat intimatul in conditiile in care prescrierea faptei prin clasare s-a datorat duratei excesive a procesului conform hotararii Judecatorului de drepturi si libertati? Termenul de judecata initial al cauzei avand ca obiect Plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP), va fi modificat in urma hotararii Judecatorului de drepturi si libertati care a fixat solutionarea cauzei in 6 luni?
Am verificat dosarul si nu apare decat intampinarea depusa de parat, fara dovada comunicarii. Multumesc.
Data comunicarii cererii de chemare in judecata catre parat
Referitor la Rezolutia urmatoare: "În baza art. 201 alin.1 N.C.P.C., constată că sunt întrunite cerinţele prevăzute de lege pentru cererea de chemare în judecată şi dispune a se comunica cererea şi înscrisurile către pârât, cu menţiunea că are obligaţia de a depune întâmpinare în termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare în judecată, în condiţiile art. 165 N.C.P.C., sub sancţiunea decăderii din dreptul de a propune probe şi invoca excepţii, în afara celor de ordine publică, dacă legea nu prevede altfel."
In calitate de petent, de unde stiu ca intampinarea a fost depusa de catre parat, la termen (25 de zile de la comunicarea cererii de chemare în judecată), in conditiile in care la dosar nu apare instiintarea catre parat, deci nu stiu cand acesta a primit cererea de chemare in judecata?
Cum argumentati afirmatia facuta: Admiterea unor astfel de actiuni in favoarea persoanelor vatamate prin infractiuni ar crea precedente periculoase.
De ce acțiunea în răspundere civilă delictuală, întemeiată pe art. 1349 din noul Cod civil (art. 998-999 din vechiul Cod civil), ÎN OPINIA DVS nu constituie o cale de atac eficientă pentru a denunța durata excesivă a procedurilor desfășurate în fața instanțelor penale sau civile.
Multumesc.

trandafir2 a scris:

Sa inteleg ca nu exista posibilitatea de solutionare a unei astfel de plangeri decat la CEDO? Multumesc.

Eu nu am spus asa ceva. Cine sau cei care au afirmat cele de mai sus, trebuie sa isi motiveze afirmatia.
Opinia mea sincera este ca discutia aceasta duce catre nimic (in afara de sperante incerte si deșarte).
Admiterea unor astfel de actiuni in favoarea persoanelor vatamate prin infractiuni ar crea precedente periculoase.

Sincer, nu mai retin, dar cu certitudine retin ca este de pe blogul unui avocat. Sa inteleg ca nu exista posibilitatea de solutionare a unei astfel de plangeri decat la CEDO? Multumesc.
Dreptul la un proces echitabil reprezintă unul dintre fundamentele unei societăţi democratice, iar durata excesivă a procedurilor judiciare reprezintă una dintre principalele cauze ale încălcării acestui drept. Dreptul părţilor la soluţionarea cauzei într-un termen rezonabil este consacrat de art. 21 din Constituţia României, precum şi de alte dispoziţii interne iar acțiunea în răspundere civilă delictuală, întemeiată pe art. 1349 din noul Cod civil (art. 998-999 din vechiul Cod civil), constituie o cale de atac eficientă pentru a denunța durata excesivă a procedurilor desfășurate în fața instanțelor penale sau civile.
Buna seara. Doresc sa deschid actiune separata in răspundere civilă delictuală prin care sa solicit repararea prejudiciului suferit ca urmare a unei fapte de malpraxis. Cererea o intemeiez pe dispoziţiile art. 1349 C. civ. şi pe cele ale art. 1357 şi urm. C. civ. SAU potrivit normelor din Titul xV al Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii?
Va multumesc pentru eventualele lamuriri.
Va multumesc!
Nu am primit un replay cu confirmarea primirii emailului. Este sufiecienta dovada emailului trimis de mine, din forderul Trimise?