Am o fiica de 6 ani, in urma unei relatii cu un cetatean american. Nu am fost casatoriti, dar fetita mea ii poarta numele. Primii patru ani din viata fiicei mele, a fost prezent atat cu o pensie alimentara stabilita de comun acord cat si cu vizite in Romania. De doi ani de zile, nu mai stim nimic de persoana respectiva. Nu raspunde la emailuri, la telefon etc. Parintii lui imi spun ca si-a schimbat numele, adresa si ca nu mai vrea sa auda de noi (din ce motive, el stie). Problema este ca eu nu doresc bani neaparat cat custodie exclusiva deoarece eu si fiica mea nu putem iesi din tara fara acordul lui. Ce se poate face pentru a remedia situatia? S-a dovedit extrem de iresponsabil fata de fiica lui. Nu as dori sa il exclud din drepturile parintesti pe motiv ca e disparut, dar ce varianta pot sa am?
Nelamurirea mea este legata de faptul ca de cateva luni de zile nu mai stiu nimic despre tatal copilului meu si am primit o oportunitate de job in Londra, incepand cu luna februarie si as dori sa stiu ce pot face astfel incat sa il iau pe fiul meu cu mine? Tin sa precizez faptul ca tatal fiului meu locuieste in SUA, fiul meu ii poarta numele, dar nu am fost niciodata casatoriti, practic, de comun acord am stabilit care este aportul lui in viata copilului meu. In 4 ani de zile, l-a vizitat o singura data, iar pana acum sase luni, ii trimitea lunar o suma de bani ca si pensie alimentara si se vedeau o data pe luna pe skype, dar in ultimele luni, a disparut complet din viata lui pe motiv ca si-a intemeiat o alta familie. Ce pot sa fac in acest sens? Chiar am nevoie de acordul lui sau exista o alta solutie? Multumesc aniticipat!