avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Activitate DanielMOLRO

Activitate DanielMOLRO

Monica Amza a scris:

De asemenea, daca certificatul prim de mostenitor a fost inscris in Registrul de Transcriptiuni si Inscriptiuni (trebuie sa exista o stampila cu aceasta mentiune pe verso-ul certificatului) atunci se poate solicita de la OCPI Dambovita un certificat de sarcini si actele ce au stat la baza inscrierii.



Pe verso-ul CM prim se mentioneaza " Mostenitorii pot cere transcrierea ( intabularea) drepturilor, la notariatul locului situarii imobilelor " , semnat si stampilat Notar de Stat.


Am solicitat in 2013 la Arhivele Nationale Dambovita informatii cu privire la dosarul de succesiune ce a stat la baza intocmirii CM si am fost redirectionat catre Arhivele Succesorale Dambovita unde mi s-a comunicat ca nu a preluat si nu detinedosare succesorale, acestea avand un termen de pastrare conform Nomenclatorului Arhivistic.

De asemenea, mi-au comunicat ca fondul arhivistic detinut de arhiva contine mape cu certificate mostenitor, declaratii de renuntare si acceptare sub beneficiu de inventar la succesiune, anii extremi 1953 -17.11.1995 , mape acte autentice anii extremi 1952 -17.11.1995 preluate de la judecatoriile Gaesti si Targoviste, cu termen de pastrare permanent, precum si evidente informatizate ale activitatii notarilor publici incepand cu 17 noiembrie 1995.
Este vorba de un teren intr-o localitate din Jud. Dambovita, am cerut la primarie un istoric de rol agricol din care reies inregistrari incepand cu anul 1964 si pana in 1996.
Istoricul de rol fiscal sa inteleg ca e separat.
Dar aici nu este si culpa notariatului pentru ca a preluat acel imobil fara o situatie juridica clara?
CM emis de Notariatul de Stat, cercetand piesele dosarului cat si incheierea finala, in baza art. 13 si 22 din Decretul 40/1953 se certifica defunctul cu urmatoarele bunuri.

La Sectiunea I. Masa Succesorala, bunuri imobile se identifica bunurile imobile inclusiv terenul in cauza, cu suprafata si locatie, apoi se mentioneaza ' Mostenire de la parintii morti de peste 30 de ani'.
Sectiunea II.Mostenitorii se mentioneaza un singur mostenitor cu cota intreaga conform art.669 Cod Civil.

Mai exista o sectiune cu cei care au renuntat la mostenire.

In final se specifica taxa succesorala cat si data eliberarii, stampila Notar Sef.

Spre sfarsitul CM se specifica si faptul ca mostenitorii pot cere transcrierea drepturilor la notariatul locului situarii imobilelor.
Mostenire de la parintii morti de peste 30 de ani.
Pentru ca CM vechi din 1973, cel initial, nu are la baza vreun alt act, in baza caruia s-a facut succesiunea.
Am un certificat de mostenitor, ce are la baza un alt certificat de mostenitor, pe un teren intravilan. Sunt inregistrat la taxe si impozite de mai bine de 10 ani si platesc anual impozitul aferent. Mi s-a comunicat de catre mai multi cadastristi ca trebuie sa obtin o hotarare judecatoreasca definitiva pentru intabularea dreptului de proprietate in cartea funciara. Ce parere aveti? Nu se poate evita instanta in acest caz?
Răspuns la discuția Recuperare zi
Multumesc pentru raspuns, inteleg punctul dvs de vedere, numai ca eu ma aflu efectiv in concediu de odihna pana duminica. In conditiile acestea ce e de facut?
Discuție Recuperare zi
In conditiile in care am completat o cerere de concediu, in perioada 25-27 ianuarie, inainte de a se publica ordonanta prin care se declara 23 ianuarie zi libera pentru bugetari, mai am obligatia de a recupera ziua de 23 si in ce conditii? E de la sine inteles ca, din moment ce am luat concediu inclusiv vineri, nu m-am gandit sa merg la serviciu tocmai sambata.