avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare teren intravilan dobandit prin mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare teren intravilan dobandit prin mostenire

Am un certificat de mostenitor, ce are la baza un alt certificat de mostenitor, pe un teren intravilan. Sunt inregistrat la taxe si impozite de mai bine de 10 ani si platesc anual impozitul aferent. Mi s-a comunicat de catre mai multi cadastristi ca trebuie sa obtin o hotarare judecatoreasca definitiva pentru intabularea dreptului de proprietate in cartea funciara. Ce parere aveti? Nu se poate evita instanta in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 12:33, 2 Mai 2017
Buna ziua. In mod normal nu aveti nevoie de vreo hotarare judecatoreasca pentru inscrierea in CF. Care este motivul comunicat de cadastristi pentru a va da aceasta solutie?
Aveti aici mai multe detalii: [ link extern ] /
Pentru ca CM vechi din 1973, cel initial, nu are la baza vreun alt act, in baza caruia s-a facut succesiunea.
ce scrie in cel initial, din 1973?
Mostenire de la parintii morti de peste 30 de ani.
va rog, cuvant cu cuvant exact ce scrie; nu poate scrie mostenire de la parintii morti de 30 de ani ... cred ca glumiti ...

Alte discuții în legătură

Cum pot face titlul de proprietar daca am titul de mostenitor? e.madalin e.madalin Buna seara, Doresc sa stiu care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac pentru a obtine un titlu de proprietar. Mentionez ca am doar titlul de ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor 1987 a.constantin a.constantin In certificatul de mostenitor efectuat in 1987 sunt precizate bunuri imobile: \"Una casa din prefabricate, {...} pe terenul {...}\". Conform noilor legi in ... (vezi toată discuția)
Succesiune nefacuta din 1927 tsk766 tsk766 Daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema: Gospodarie la tara, casa construita in 1927 si teren intravilan, nu s-a facut niciodata succesiune pe ea, au ... (vezi toată discuția)