avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot face titlul de proprietar daca am titul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot face titlul de proprietar daca am titul de mostenitor?

Buna seara,

Doresc sa stiu care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac pentru a obtine un titlu de proprietar. Mentionez ca am doar titlul de mostenitor pe pamantul si casa parintilor mei.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: geomih , utilizator 09:02, 5 Mai 2010
Titlu despre care vorbiti se numeste certificat de mostenitor si face dovada calitatii dvs. de mostenitor obtinut in cadrul procedurii succesorale notariale, de la notarul în raza caruia defunctul a avut ultimul domiciliu.

Depuneti, in copie legalizata, un astfel de certificat la cartea funciara si se va opera in cartea funciara modificarea proprietarilor conform datelor inscrise in certificatul de mostenitor.

Revin:
Solicitati un extras CF cu care puteti dovedi calitatea dvs. de proprietar
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
Darie Tudor, utilizator
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra rapid.
Nu sunt familiarizar cu astel de probleme, si pare foarte simplu ceea ce spuneti.
Dupa ce depun acea copie mi se emite titlu de proprietar? Fara alte batai de cap?

V-am raspuns mai sus prin revenire la mesajul initial.
Solicitati un extras CF cu care puteti dovedi calitatea dvs. de proprietar

Da e simplu, daca sunteti unic mostenitor. Daca nu, solicitati sprijinul unui avocat.
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
Darie Tudor, utilizator
Nu vi se emkite titlul de proprietar, doar se intabuleaza imobilul pe numele dvs. (presupunand ca a fost deja intabulat pe numele parintilor dvs.)... Dati-mi voie sa va intreb ceva: parintii au avut titlu/act de proprietate pentru casa si teren? (asta poate insemna titlu de proprietate emis in baza legii 18/1991, act de vanzare-cumparare autentificat la notar, act de donatie, Ordinul prefectului, etc.). Casa si curtea respectiva sunt mentionate in certificatul dvs. de mostenitor? Daca da, in baza carui act? (trebuie sa existe aceasta mentiune in CM). Daca exista acest act de proprietate pe numele parintilor, tot ce aveti de facut este sa intabulati imobilul pe numele dvs, cu copia legalizata a certificatului de mostenitor pe care il detineti. Daca nu exista un asemenea act de proprietate pe numele parintilor...dati-ne amanunte si mai discutam:)
Doresc sa vand imobilul, si din pacate am nevoie de titlul de proprietar. Parintii nu au avut act de proprietate (inainte de '90, din cate am inteles, nu exista titlu de proprietar), ci doar act de vanzare cumparare pe terenul pe care au construit casa mai tarziu.
Si casa si terenul sunt mentionate in CM. (cotat 1/1 din succesiune conform art.669 cad civil)

Alte discuții în legătură

Intabulare casa veche din 1955 plus terenuri aferente locuintei scorpion.verde scorpion.verde Buna ziua. Bunica mea de 66 de ani are un certificat de mostenitor dupa ambii parinti pentru o casa cumparat de acestia in 1955 cu chitanta de descarcare si ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor - succesiune - act de proprietate valy13 valy13 Buna ziua, Am nevoie de un sfat in urmatoarea situatie: - tatal meu a mostenit de la parintii lui terenul si casa in care locuieste (succesiunea a fost ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac acte la casa si nu stiu cum monikuttza892007 monikuttza892007 mama a primit de la bunica o casa dar problema este ca nici bunica nu avea acte pe ea,dar la primarie a platit pe numele ei casa,acum bunica a decedat si nu ... (vezi toată discuția)