Sunt clientul unei firme de asigurări în cadrul căreia am optat pentru protecție financiară în cazul unei intervenții chirurgicale cauzată de o îmbolnăvire sau accident. Am suferit o intervenție chirurgicală de cezariană, iar diagnosticul principal a fost anemie post hemoragică acută, urmând diagnosticele secundare: miopie, naștere unica prin cezariană, naștere unica făt viu. În urma solicitării de despăgubire către firma de asigurări, concluzia evaluarii dosarului meu a fost excluderea unei posibile despăgubiri deoarece afecțiunea miopia forte care a fost trecută ca diagnostic secundar pe fișa de externare, este o afecțiune pre-existentă începerii asigurării. Intervenția chirurgicală nu a fost făcută datorită acestei afecțiuni oculare, intervenția chirurgicală a fost făcută datorită hemoragiei, hemoragie ce a dus chiar la anemie gravă. Am nedumeriri în ceea ce privește răspunsul din partea firmei de asigurări și nu știu dacă să consult un medic sau un avocat pentru a înțelege dacă este normal să nu fiu despăgubită din cauza unui diagnostic secundar, diagnostic care nu a fost principala cauză pentru intervenția chirurgicală.