Astept raspuns din partea autoritarilor; din moment ce s-a achitat intre timp cota de 0,85% special pentru concediile medicale, iar legea nu este clara. In orice caz, raspunsurile dvs trebuie sa fie argumentate, cu textele de lege, pentru a nu induce lumea in eroare cu aceste concluzii grabite si contradictorii.
Multumesc.
Am intrebat si am inteles ca acele conventii pot fi incheiate de asociaţi, comanditari sau acţionari; membri ai asociaţiei familiale; pers. autorizate să desfăşoare activităţi independente si anumite persoane care au început stagiul de cotizare in 2006; nu si de administratori; din 2011 ai fost eliminata aceasta categorie din OUG la alin 2 al art 1, probabil cu intentia de a fi asimilat angajatului dar au omis sa-l precizeze la alin 1, la persoanele care au dreptul la concedii medicale..
Cei la de resurse umane imi spun ca nu ma incadrez in conditiile stabilite de lege; invoca Art. 1 OUG 158/2005
(1) Persoanele asigurate pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate în sistemul de asigurări sociale de sănătate, denumite în continuare asiguraţi, au dreptul, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, pe perioada în care au domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României, la concedii medicale şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, dacă:
A. desfăşoară activităţi pe bază de contract individual de muncă sau în baza raportului de serviciu, precum şi orice alte activităţi dependente;
Mentioneaza ca nici celelalte situatii din ordonanta nu mi se aplica si ca nu pot deconta concediile medicale.
Pot benefica de concediu medical pentru risc maternal sau concediu de maternitate, in conditiile in care contractele individuale de munca sunt suspendate pe perioada exercitarii mandatatului de administrator in baza contractelor de mandat?
Precizez ca se platesc in continuare toate contributiile de catre societate prin retinerea lor la sursa, inclusiv cota de 0,85%