Multumesc pentru promptitudine. Exista riscul ca solutia instantei sa fie nevaforabila? Chitanta de mana dateaza din 1964. Ei locuiesc acolo din perioada aceea. Cam cat ar dura procesul ca timp? (sector 2 Bucuresti).
Vreau sa cumpar o casa, la care proprietarul are doar chitanta de mana, dar impozitele platite la zi. Va rog sa ma ajutati punctual cu niste raspunsuri. Vreau sa inteleg pasii ca sa vad ce optiuni am.
1. Am discutat cu un avocat care ma sfatuieste sa demarez proces de uzucapiune. Din cate am inteles, perioada de 30 de ani s-a scos cand s-a modificat Codul Civil in 2011. Avocatul mi-a zis ca mai devreme de 2 ani nu va iesi Hotararea. Judecata ar fi dupa noul Cod Civil? Nu dureaza mai putin?
2. Am fost la OCPI si am primit raspuns ca proprietatea nu este inregistrata in evidentele lor. Mai are rost sa cer extras de carte funciara?
3. Am inteles ca ar mai putea fi un Ordin al Prefectului cu care sa iasa mai repede decizia de proprietate. Este aplicabil in cazul meu?
4. Mi-am ridicat multe semne de intrebare intrucat proprietatea are toate utilitatiile trase. Din cate stiu, pentru parafarea contractelor, este necesara dovada ca esti proprietar. Ei nu au decat chitanta de mana....se accepta asa ceva la Contractele de utilitati?
Am nevoie de indrumare ca sa pot continua. Momentan m-am impotmolit aici.