avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate Adriana_17

Activitate Adriana_17

Sunt PFA neplatitor de TVA, cod activitate 6201 - servicii IT. Ma gandesc sa lucrez la proiecte pe website-uri de freelancing de tipul www.freelancer.com. Acest site este un site de intermediere joburi, avand sediul in SUA. Prestatorul de servicii IT lucreaza pentru diferiti clienti, dar primeste banii de la compania care detine site-ul www.freelancer.com. Banii primiti reprezinta diferenta dintre costul proiectului si comisionul site-ului.
Am cateva neclaritati:
1. Site-ul intocmeste facturi pentru fiecare client. Sunt aceste facturi documente justificative in Romania, sau trebuie eu sa intocmesc propriile facturi ?
2. Daca eu trebuie sa emit facturi, cum ar trebui intocmite : pentru fiecare client sau pentru compania care detine www.freelancer.com ?
3. Factura intocmita de site pentru comision respecta legile din SUA, astfel incat sunt inscrise doar numele si adresa companiei proprietara a site-ului, fara un cod fiscal ca in Romania. Aceasta factura este deductibila in Romania ?
4. Acest serviciu de intermediere joburi se desfasoara in SUA, unde are sediul compania proprietara. Ar trebui depusa declaratia D207 ?
5. Pentru cumpararea acestui serviciu de intermediere, eu am obligatii legate de TVA ?

Va multumesc.