avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Facturi activitate freelancing pe website-uri similare ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Facturi activitate freelancing pe website-uri similare www.freelancer.com

Sunt PFA neplatitor de TVA, cod activitate 6201 - servicii IT. Ma gandesc sa lucrez la proiecte pe website-uri de freelancing de tipul www.freelancer.com. Acest site este un site de intermediere joburi, avand sediul in SUA. Prestatorul de servicii IT lucreaza pentru diferiti clienti, dar primeste banii de la compania care detine site-ul www.freelancer.com. Banii primiti reprezinta diferenta dintre costul proiectului si comisionul site-ului.
Am cateva neclaritati:
1. Site-ul intocmeste facturi pentru fiecare client. Sunt aceste facturi documente justificative in Romania, sau trebuie eu sa intocmesc propriile facturi ?
2. Daca eu trebuie sa emit facturi, cum ar trebui intocmite : pentru fiecare client sau pentru compania care detine www.freelancer.com ?
3. Factura intocmita de site pentru comision respecta legile din SUA, astfel incat sunt inscrise doar numele si adresa companiei proprietara a site-ului, fara un cod fiscal ca in Romania. Aceasta factura este deductibila in Romania ?
4. Acest serviciu de intermediere joburi se desfasoara in SUA, unde are sediul compania proprietara. Ar trebui depusa declaratia D207 ?
5. Pentru cumpararea acestui serviciu de intermediere, eu am obligatii legate de TVA ?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Pfa prestari servicii freelancing / depasire plafon tva dorincornea dorincornea Am un PFA la norma de venit (cod CAEN 6202) si prestez servicii de consultanta IT exclusiv printr-o platforma online de intermediere pentru servicii de ... (vezi toată discuția)
Cum se pot înregistra în contabilitate în lei, facturile emise în valută - euro, usd etc. (pentru un srl)? ContSters451390 ContSters451390 Bună seara! Am o mare nelămurire în legătură cu emiterea facturilor în valută. În primăvara acestui an, mi-am înființat un SRL cu activitatea ... (vezi toată discuția)
Facturare pe pfa/srl pentru servicii prestate ca freelancer dorincornea dorincornea Vreau sa incep activitatea ca freelancer prin servicii de genul oDesk / Elance si altele similare si am cateva intrebari legate de modul in care ar trebui sa ... (vezi toată discuția)