avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Activitate egoandu

Activitate egoandu

Cu siguranta nu vor respecta ce spune pe site-ul microsoft: În anumite țări și regiuni din lume, vă puteți primi software-ul backup Office 2016 pe un dispozitiv USB care include o culoare vie și efecte 3D atunci când dispozitivul USB este înclinat. Această hologramă este încorporată în componenta turnată în plastic a suportului USB; nu este o etichetă. Pot refuza produsele? Este suficienta informatia de pe site-ul Microsoft sau este mai sigur sa le cer celor de la microsoft o hartie in care sa imi descrie cum ar trebui ambalat un produs original?
Imi cer scuze daca nu am ales rubrica potrivita.
Caz: Suntem instituite publica. Astazi s-a semnat contractul de achizitie pentru licente microsoft office retail. In urma discutiilor cu patronul firmei castigatoare am avut banuiala ca imi va livra licente piratate. Am sunat la Microsoft. Ei mi-au spus ca banuiesc acelasi lucru, dar din cauza ca licentele sunt retail nu imi pot confirma daca sunt legale sau nu. Firma urmeaz sa-si intocmeasca garantia de buna executie dupa care eu trebuie sa le dau comanda pentru produse. Cum pot impiedica livrarea de produse piratate sau cum pot anula contractul?
Persoana de la Microsoft mi-a spus ca noi, ca institutie publica, suntem obligati sa achizitionam doar licente noi si legale. Mi-a recomandat sa le fac o adresa prin care sa ii instiintez de acest lucru si tot conform legii achizitiei publice as avea dreptul sa le cer sa imi spuna care este distribuitorul lui (toti distribuitorii trebuie sa fie licentitati Microsoft).
Răspuns la discuția Problema administrator / Radet
Dar nu trebuie o autorizatie a celor de la gaze pentru noua conducta? Adica presupun ca o inchide pe cea comuna si ii da drumul la noua conducta de gaze pentru centrala termina. Ei nu trebuie sa verifice daca apartamentul mai este bransat la vechea coloana, probabil sa verifice procesul verbal de debransare?
O sa merg si la radet si la GDFSuez(poate au avut nevoie de un proces de debransare de la radet si ar putea ei sa imi dea o copie). In urma discutiei cu administratorul, a reiesit faptul ca tocmai cei de la radet au dat lista cu apartamentele care nu sunt debransate. Probabil nu o sa gaseasca nimic in arhiva, de aceea intreb si daca s-ar putea obtine o hotarare judecatoreasca.
Aceeasi problema o am si eu, probabil locuim in acelasi bloc . Nu inteleg cum putem aparea la radet bransati , din moment ce cei de la gaze nu iti dau drumul la noua coloana de gaze pentru centrala proprie pana nu esti debransat de la radet. Ma intereseaza daca se poate obtine o hotarare judecatoreasca prin care sa se specifice ca apartamentul este debransat de la radet. Daca da, care este demersul pentru aceasta? Mentionez ca am documentele de montare a centralei termice, certificatul energetic prin care se specifica faptul ca apartamentul este incalzit prin centrala proprie si o parte din documentele de debransare de la radet ( acordul proprietarilor, acordul asociatiei, raportul tehnic al radetului) imi lipseste acel proces verbal de debransare.