avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Achizitie publica licente piratate
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Achizitie publica licente piratate

Imi cer scuze daca nu am ales rubrica potrivita.
Caz: Suntem instituite publica. Astazi s-a semnat contractul de achizitie pentru licente microsoft office retail. In urma discutiilor cu patronul firmei castigatoare am avut banuiala ca imi va livra licente piratate. Am sunat la Microsoft. Ei mi-au spus ca banuiesc acelasi lucru, dar din cauza ca licentele sunt retail nu imi pot confirma daca sunt legale sau nu. Firma urmeaz sa-si intocmeasca garantia de buna executie dupa care eu trebuie sa le dau comanda pentru produse. Cum pot impiedica livrarea de produse piratate sau cum pot anula contractul?
Persoana de la Microsoft mi-a spus ca noi, ca institutie publica, suntem obligati sa achizitionam doar licente noi si legale. Mi-a recomandat sa le fac o adresa prin care sa ii instiintez de acest lucru si tot conform legii achizitiei publice as avea dreptul sa le cer sa imi spuna care este distribuitorul lui (toti distribuitorii trebuie sa fie licentitati Microsoft).
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2019
egoandu, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 11:16, 3 Octombrie 2019
Cu siguranta nu vor respecta ce spune pe site-ul microsoft: În anumite țări și regiuni din lume, vă puteți primi software-ul backup Office 2016 pe un dispozitiv USB care include o culoare vie și efecte 3D atunci când dispozitivul USB este înclinat. Această hologramă este încorporată în componenta turnată în plastic a suportului USB; nu este o etichetă. Pot refuza produsele? Este suficienta informatia de pe site-ul Microsoft sau este mai sigur sa le cer celor de la microsoft o hartie in care sa imi descrie cum ar trebui ambalat un produs original?
Interesantă abordare. Ați sunat la un stakeholder în loc să vă consultați juristul care v-ar fi putut explica despre jurisprudența europeană în materie. Cum puteți să verificați că e vorba de licențe piratate? Aveți garanția furnizorului.
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2019
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate vanzare dvd/cd microsoft windows 10 Cipriandan93 Cipriandan93 Buna ziua, Avem o curiozitate, este legal sa comercializezi sisteme de operare Microsoft Windows 10 pe suport USB/CD/DVD pe teritoriul Romaniei fiind o ... (vezi toată discuția)
Licenta la windows w0lfshad3 w0lfshad3 E pe user, pe calculator, pe firma, pe ce? (vezi toată discuția)
Garantie produs+software AlinD89 AlinD89 Buna ziua, Ce se intampla in cazul in care un produs nu se mai poate folosi in scopul pentru care a fost cumparat din cauza unui update de software pe care ... (vezi toată discuția)