avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Activitate gaby123456789

Activitate gaby123456789

Solicit si eu sprijin in urmatoare speta:
ASOCIATIA DE LOCATARI a fost infiintata in anul 2005, pentru locatarii cu chirie din blocul ANL in care locuiesc.
In anul 2005 toata lumea era chirias.
Din anul 2015 au aparut primi proprietari, in momentul de fata sunt 12 proprietari din 23 de apartamente.
O parte din vechi chiriasi au parasit locuintele prin rezilierea contractelor de chirie de catre RADPP ( rezilierea s-a facut fara a cere situatia financiara cu privire la datoriile inregistrate la intretinere) fara a-si achita debitele care le reveneau catre ASOCIATIA DE LOCATARI.
Acum a survenit urmatoarea problema: Furnizorul de energie termica ( care nu are centrala blocului in proprietate doar in administrare data de catre RAEDPP din anul 2005 ) a sistat furnizare energiei termice si a apei calde pentru datoriile inregistrate de ASOCIATIA DE LOCATARI, de precizat ca 80% din datoriile curente sunt inregistrate de cele 11 locuinte care inca sunt in proprietatea RAEDPP.
Furnizorul de energie vrea achitarea datoriei, din 23 de locuinte aferente blocului 12 sunt buni platnici nu stim cum sa rezolvam aceasta situatie.
De mentionat, cei 12 proprietari au platit la incheierea contractului de vanzare cumparare cota parte din centrala.
Centrala termica aferenta numai acestui bloc este alimentata cu gaz.
Din 2005 si pana astazi noi nu am fost facturati niciodata in urma costurilor reale de productie, facturarea sa efectuat la pretul general al gigacaloriei calculat pentru orasul Constanta.