In urma cu trei ani am divortat la mediator si am hotarat de comun acord suma pentru pensia alimentara. Eu am acceptat pentru ca stiam ca tatal si-a pus un salariu mic la propria firma si am fost descurajata in acest sens. Din cate am citit zilele acestea pe internet la calcularea pensiei de intretinere se ia in considerare si dividendele incasate. El este asociat unic sau sunt doi asociati, dar al doilea este doar pe hartie, neavand pretentii financiare. Si incaseaza banii cu facturierul in mana. Banii nu sunt reinvestiti. Pot depune o actiune pentru majorare in care sa precizez ca tatal este asociat la acea firma? Trebuie sa merg mai intai la Registrul Comertului pentru a lua informatii financiare despre firma sau instanta trebuie sa dacida si sa dispuna o solicitare oficiala catre Registrul Comertului?
Buna ziua!
Am divortat in urma cu trei ani la mediator si am fost de acord cu o pensie de intretinere de 400 lei pentru fetita mea. Asta pentru ca citisem pe diferite forumuri ca banii din dividende nu se pun la calculul pensiei. Tatal copilului are un SRL la care este singurul angajat si din cate stiam pe atunci isi trecuse salariu in jur de 1000 lei.
Acum am gasit o sentinta care mi-a dat o mica speranta ca aceasta pensie poate fi marita. Din sentinta: ”La stabilireapensiei de intretinere instana a avut în vedere declaratia informativă privindimpozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursă pe beneficiar de venitpentru anul 2006, precum i adresa nr. 25511/245/2006, conform cărora reclamantulfigurează cu venit din dividente în suma de 100.000 lei şi impozit retinut de 16.000lei”.
Tatal incaseaza banii cu facturierul in mana si acestia raman banii lui de cheltuiala.
Doresc sa stiu daca pot depune o actiune singura pt majorare, fara avocat, avand in vedere aceste informatii. Precizez ca nevoile copilului au crescut. Merge la gradinita, peste un an la scoala, primeste tratament pentru astm, doresc sa o inscriu la diferite activitati, ii plac cartile, ii place sa picteze, sa deseneze.
Acum nu stiu daca mai are vreo importanta dar precizez si faptul ca doi ani platea pensia la doua luni, am fost internata cu copilul de cateva ori intr-un spital dintr-un oras in care nu aveam pe nimeni si chiar atunci nu ne-a ajutat cu nimic. I-am facut plangere penala pt abandon de familie cand s-a schimbat legea, dar mi-am retras-o. Banuiesc ca nu mai putem recupera acei bani.
Avem sanse pentru majorare?